Italiaanse toptalenten floreren in de Giro: Pellizzari dacht al aan opgeven, Piganzoli mikt op top tien Wielrennen
Wielrennen

Italiaanse toptalenten floreren in de Giro: Pellizzari dacht al aan opgeven, Piganzoli mikt op top tien

Italiaanse toptalenten floreren in de Giro: Pellizzari dacht al aan opgeven, Piganzoli mikt op top tien

Als nummers twee en drie van de Tour de l'Avenir van vorig jaar trokken de Italiaanse klimmers Giulio Pellizzari en Davide Piganzoli naar deze Giro d'Italia, waar ze er in de derde week goed doorheen lijken te komen. Pellizzari deed dinsdag richting de Monte Pana mee om de dagzege, Piganzoli rijdt een constante ronde en heeft nog altijd zicht op de dagzege.

Als het aan Tadej Pogacar had gelegen, had Pellizzari dinsdag de ritzege gekregen. Daniel Felipe Martínez (BORA-hansgrohe) werd echter een gevaar voor de dagzege, waardoor de Sloveen er zelf mee ging lopen. Na afloop kreeg de jongste deelnemer van de Giro wel direct de bril en het shirt van Pogacar. 'Ik bewonderde hem al in deze Giro, hij stuurde mijn manager al eens een foto uit Strade Bianche 2019, toen hij een jong ventje was en als fan kwam kijken', duidde Pogacar. 'Nu is hij hier. Hij is sterk en misschien kan hij deze week nog een rit winnen. Italië mag blij zijn met zulke talenten', stelde de kopman van UAE-Team Emirates.

Pellizzari was dolgelukkig met die onverwachte presentjes. 'Ik moet Tadej bedanken voor zijn roze trui. Die ga ik zeker inlijsten, het is een prachtig cadeau', aldus de jongeling, die uiteindelijk nog tweede werd. 'Ik begon de rit met de intentie om te winnen, dus toen Pogacar me pakte, dacht ik wel even: damn. Maar goed, zo gaat dat. Ik accepteerde het vrij snel weer.'

'Het gevoel was in ieder geval weer goed', stelde de klimmer vast. 'Ik had de afgelopen dagen verschillende fysieke problemen, maar ben er met de hulp van de ploeg weer bovenop. Ik heb zelf aan opgeven gedacht, maar Massimiliano Gentili en mijn coach Ricardo Piepoli overtuigden met om door te blijven gaan. En hier zijn we nu.'

Lees verder onder de foto.

pellizzari pogacar

Ook Piganzoli toont zich bergop in deze Giro

Piganzoli vindt zichzelf na zestien dagen terug op de dertiende plek in het algemeen klassement, waarbij hij dagelijks met de besten naar boven gaat. Ook dinsdag weer. 'Het tempo lag heel hoog en UAE-Team Emirates hanteerde een strak tempo. Ik probeerde er zo lang mogelijk aan te blijven hangen en ben vrij tevreden', aldus de nummer achttien in de daguitslag, die eerder al uitsprak te hopen op wat meer ruimte van de ploeg van Pogacar.

Ploegleider Stefano Zanatta deelt die mening en geeft aan dat er nog ambities zijn. 'Piganzoli toonde dat hij lang meekan met de grote mannen na een lastige dag. We blijven kijken naar zijn kansen om de top tien te behalen.' Dan moet de klimmer nog wel een flink gat overbruggen: het verschil met Jan Hirt, die tiende staat, is bijna zes minuten. Ook Lorenzo Fortunato en Michael Storer staan er nog tussen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws