Team DSM knalt naar drie zeges in 24 uur: 'Zo laten we zien wat we kunnen' Wielrennen
Wielrennen

Team DSM knalt naar drie zeges in 24 uur: 'Zo laten we zien wat we kunnen'

Team DSM knalt naar drie zeges in 24 uur: 'Zo laten we zien wat we kunnen'

Team DSM is afgelopen weekend als een komeet uit de startblokken geschoten voor 2023. De formatie van Iwan Spekenbrink behaalde drie overwinningen in 24 uur, waardoor het met een goed gevoel de oversteek maakt naar Europa vanuit Australië en Argentinië.

Marius Mayrhofer won zondag de Cadel Evans Great Ocean Road Race, terwijl Sam Welsford zowel zaterdag als zondag een sprintoverwinning boekte in de Vuelta a San Juan. De rappe man uit Australië verschalkte onder meer Fabio Jakobsen - die op een telefoon van een toeschouwer botste - en Sam Bennett tweemaal en bedankte zijn team na afloop van de slotrit in San Juan voor bewezen diensten gedurende de laatste dagenb.

Welsford spreekt van 'geweldige seizoensstart' voor Team DSM

'De jongens deden het zo goed', uitte Welsford zijn lof na afloop. 'Ze hielden me constant uit de wind en uiteindelijk konden we nog met vijf man de slotkilometer induiken. Het is ongelofelijk hoe goed we aan het einde van deze week zijn, dit is heel speciaal voor mij en de ploeg', concludeerde de sprinter van Team DSM. 'Dat je één keer wint is al mooi, maar nu opnieuw is helemaal geweldig. Tel daar de overwinning in Australië bij op; op die manier laten we zien wat we kunnen als team. Dit is een geweldige seizoensstart.'

Ploegleider Callum Ferguson deed ook zijn zegje via de kanalen van de Nederlandse ploeg. 'Na de overwinning van zaterdag vertelden we de jongens dat we een reset deden en opnieuw de focus moesten pakken. Het was een stressvolle dag op een smal en snel circuit, maar we behielden de controle door kalm te blijven. De communicatie was gedurende de race erg goed en de lead-out in de laatste twee kilometer was perfect. Sam kon in een mooie positie aan de sprint beginnen en op die manier zijn tweede overwinning boeken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws