Jakobsen maakt comeback compleet met sprintzege in Vuelta, Taaramäe valt in finale Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen maakt comeback compleet met sprintzege in Vuelta, Taaramäe valt in finale

Jakobsen maakt comeback compleet met sprintzege in Vuelta, Taaramäe valt in finale

Fabio Jakobsen heeft de vierde etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Nederlander bleek in een oplopende finale over de snelste benen te beschikken. Rein Taaramäe behoudt de rode trui, ondanks een valpartij.

De vierde etappe van de Vuelta was er een met een verraderlijke finale. Of deze nou geschikt was voor punchers of voor sprinters, was lange tijd onduidelijk. Wat wel duidelijk was, was dat er drie renners waren die die finale niet wilden afwachten om uit hun slof te schieten. Joan Bou (Euskatel), Ángel Madrazo en Carlos Canal (beiden Burgos-BH) besloten het hazenpad te kiezen en grepen al snel enkele minuten voorsprong. Dat bleef lange tijd het beeld van de dag.

Peloton speelt met de kopgroep

Het peloton had namelijk geen enkele moeite om de kopgroep in bedwang te houden. Meer dan vier minuten voorsprong kreeg het drietal niet van de mannen van Intermarché-Wanty-Gobert, de ploeg van leider Rein Taaramäe. Later staken ook Alpecin-Fenix en Groupama-FDJ nog een handje toe. Mede door hun hulp bleek de poging van de koplopers niet meer te zijn dan een kansloze onderneming. De publiciteit was hetgeen waar ze genoegen mee moesten nemen.

Af en toe versnelde het peloton wat, waardoor de kopgroep al snel binnen schotafstand kwam. Ze lagen voor het grijpen, maar daar had men niet al te vroeg zin in. Het gevolg was een situatie van kat en muis. Het peloton liet de groep spreekwoordelijk doodbloeden om ze uiteindelijk ruim op tijd weer op te peuzelen. Dit gebeurde uiteindelijk pas op dertien kilometer van de finish.

Jakobsen overtuigt in sprint

Uiteindelijk bleek een sprint het onafwendbare scenario. De verschillende sprintersploegen brachten hun mannetjes in stelling voor finale. In een razend tempo reed het peloton richting de vod van de laatste kilometer. De renners bleven daarbij grotendeels bespaard van valpartijen, op één persoon na: nota bene leider Taaramäe. Gelukkig voor hem gebeurde dit in de laatste drie kilometer, waardoor hij de leiding in het klassement behoudt.

Groupama-FDJ leek Arnaud Démare perfect naar de finish te loodsen, maar dat was buiten de snelle benen van Jakobsen gerekend. De Nederlander overrompelde zijn Franse collega in de finale en reed zodoende als eerste over de finishlijn. Achter de twee printers eindigde Magnus Cort Nielsen op de derde plek in de daguitslag.

Uitslag etappe 4 Vuelta a España 2021

Lees etappe 4 van de Vuelta a España 2021 terug

Laadt de liveblog niet? Druk dan op F5 of ververs je mobiele pagina.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws