Jakobsen over kansen in Gent-Wevelgem: 'Zit niet bij beste 25 als het omhoog gaat' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen over kansen in Gent-Wevelgem: 'Zit niet bij beste 25 als het omhoog gaat'

Jakobsen over kansen in Gent-Wevelgem: 'Zit niet bij beste 25 als het omhoog gaat'

Fabio Jakobsen is een van de favorieten voor de overwinning in Gent-Wevelgem. Zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl trekt met meerdere sterke pionnen naar de start, maar de Nederlander is vanzelfsprekend 'Plan A' als het aankomt op een sprint.

Met Jakobsen binnen de gelederen lijkt Quick Step-Alpha Vinyl veel baat te hebben bij een scenario waarin Gent-Wevelgem uitloopt op een massasprint. De sprinter van de ploeg laat voorafgaand aan de start tegenover Sporza weten dat hij de onbetwiste kopman is als dat scenario uitkomt. Daarvoor moet hij echter nog wel de heuvels, en de overige hindernissen in de koers, zien te overleven.

'Ik denk niet dat ik bij de beste 25 zit als het omhoog gaat', kijkt Jakobsen realistisch naar de situatie. 'Maar ik kan wel in de groep daarachter zitten. Op het laatste stuk staat er tegenwind, dus er is nog wel een kans dat die groepen daarna weer bij elkaar komen.' Hij hoopt vooral niet achter de feiten aan te moeten rijden: 'En dan gaan we zien hoe de benen zijn.'

Lampaert: 'Kans om met grote groep naar meet te gaan'

Zijn ploeggenoot Yves Lampaert ziet het ongeveer hetzelfde: 'Ik denk dat het een kwestie wordt van de vlucht controleren en kijken waar Fabio zit. De heuveltjes hier kan hij ook nog wel aan en ik denk dat de wind niet heel bepalend zal zijn. De kans is dat we met een grote groep naar de meet gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws