Jakobsen over onzekere periode na val: 'Baalde ervan dat Jumbo-Visma geen aanbod deed' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen over onzekere periode na val: 'Baalde ervan dat Jumbo-Visma geen aanbod deed'

Jakobsen over onzekere periode na val: 'Baalde ervan dat Jumbo-Visma geen aanbod deed'

Sportief gaat het met Fabio Jakobsen weer voorspoedig na zijn verschrikkelijke val in de Ronde van Polen van 2020. Hij won vorig jaar drie Vuelta-etappes en zal dit jaar door Quick Step-Alpha Vinyl als sprinter worden uitgespeeld in de Tour de France.

Vlak na de horrorval in Polen ging het echter vanzelfsprekend een stuk minder met Jakobsen. In de podcast Live Slow Ride Fast van ex-renner Laurens ten Dam toont de Nederlandse sprinter zich openhartig. Tijdens de periode van revalideren kende Jakobsen veel twijfels over zijn voortbestaan als professioneel wielrenner. Zijn contract liep immers af en hij hoorde weinig van ploegen. Dat Jumbo-Visma niets van zich liet horen, viel hem met name tegen. ‘Ik heb er in de tijd na mijn val van gebaald dat ik geen aanbod kreeg van Jumbo, in de zin van: goh Fabio, mocht de revalidatie een stuk langer duren, je kan altijd één of twee jaar bij ons terecht. Voor mij was die periode toen namelijk enorm onzeker.’

‘Ik ben wel op een punt geweest dat ik bereid was om voor een jaar tegen minimumloon te tekenen, of voor nul’, vervolgt Jakobsen. Uiteindelijk kwam het niet zover, want Patrick Lefevere gaf de Nederlander het voordeel van de twijfel. ‘Patrick stapte halverwege het jaar in. Hij zei: ‘’je mag twee jaar blijven. Ik weet dat je nog niet gesprint hebt, maar dat komt goed.’’ Hij is ook de enige geweest. Andere ploegen hebben zich er niet aan willen branden. INEOS informeerde wel hoe het ging, maar dat zijn geen concrete aanbiedingen. Ik ben Patrick daar heel dankbaar voor, die man zit in mijn hart’, aldus een zeer dankbare Jakobsen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws