Jakobsen slaakt zucht van verlichting in laatste maanden bij Quick Step: 'Zware zomer, maar gaf nooit op' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen slaakt zucht van verlichting in laatste maanden bij Quick Step: 'Zware zomer, maar gaf nooit op'

Jakobsen slaakt zucht van verlichting in laatste maanden bij Quick Step: 'Zware zomer, maar gaf nooit op'

Fabio Jakobsen weet weer wat winnen is! De 26-jarige Nederlander reed na een crash een frustrerende Tour de France, maar toonde woensdag in de tweede etappe van de Ronde van Denemarken aan dat hij weer helemaal terug is. Met een indrukwekkende sprint was het raak, voor het eerst sinds juni.

Won Jakobsen toen nog twee keer in de Baloise Belgium Tour, de ritzege in Denemarken deed deugd. 'Winnen voelt altijd goed, maar vooral nu, na een zware zomer met mijn Tour de France-crash en de daaropvolgende opgave. Maar ik gaf nooit op en met de steun van dit geweldige team heb ik opnieuw laten zien waartoe ik in staat ben', zo jubelt hij via de officiële kanalen van Soudal-Quick Step.

Dat Jakobsen bezig is met zijn afscheidstournee bij The Wolfpack, zal ongetwijfeld zorgen voor gemengde gevoelens. Vanaf 2024 rijdt hij voor DSM-firmenich, maar woensdag merkte hij weer hij goed zijn lead-out bij Quick Step is. 'Ik ben echt gelukkig. Een betere rentree in competitie had ik me niet kunnen wensen.'

Jakobsen in 2023 op zes zeges

De zegeteller van Jakobsen staat nu op zes dit seizoen. Hij won dit jaar al één of meerdere ritten in de Vuelta a San Juan, de Tirreno-Adriatico, Ronde van Hongarije en dus de Baloise Belgium Tour. In de Ronde van Denemarken krijgt hij op de derde en vierde dag in principe nog twee kansen, als hij de punchy finales weet te overleven. Dat lukte hem in de tweede rit dus opperbest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws