Sterke Jakobsen overleeft Deense aanvalsgolf en slaat terug met lengtes voorsprong in de massasprint Wielrennen
Wielrennen

Sterke Jakobsen overleeft Deense aanvalsgolf en slaat terug met lengtes voorsprong in de massasprint

Sterke Jakobsen overleeft Deense aanvalsgolf en slaat terug met lengtes voorsprong in de massasprint

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen. De Nederlander van Soudal-Quick Step was in een massasprint veel te sterk voor een Deense menigte tegenover hem. Søren Wærenskjold werd tweede en blijft na z'n ritzege van dinsdag leider.

Met Waerenskjold namens Uno-X in de leiderstrui stapten de in Denemarken aanwezige mannen op dag twee op voor een 163 kilometer lange onderneming tussen Kjellerup en Silkeborg. Gelukkig voor de renners waren de omstandigheden in de eerste plaats al een stuk beter dan dinsdag, toen het water met bakken uit de hemel over de renners heenviel.

Met Mauri Vansevenant als grootste slachtoffer leidde dit ook tot opgaves, al kwam de Belg er nog relatief goed vanaf. Zijn ploeg Soudal Quick-Step had op die manier wel een pionnetje minder ter beschikking voor Fabio Jakobsen, de spurter van dienst bij de formatie. Gelukkig voor de Hulk uit Heukelum ondersteunden zowel Uno-X als Lidl-Trek bij het binnen de perken houden van de voorgift van de koplopers, al was het voor Jakobsen met een heuvelachtige finale als deze überhaupt geen sinecure om aan spurten toe te komen.

De vlucht van de dag bestond woensdag uit zes Denen en een Brit, waarvan Julius Johansen (normaal intermarché-Circus-Wanty, maar nu de Deense nationale selectie) en de voor Bolton Equities rijdende Mark Stewart de bekendste namen en grootste motoren van het septet waren. Zij haalden het niet, mede door het werk van Uno-X (Wærenskjold), Quick Step (Jakobsen), Lidl-Trek (Mads Pedersen) en EF Education-EasyPost (Magnus Cort).

Pedersen valt aan, Jakobsen overleeft

In een lokaal finalerondje lag nog één klimmetje, maar daar werd niet meer voor spektakel gezorgd. Vooraan bleven vier renners over, maar het peloton had de touwtjes strak in handen, al werd er nog wel vervelend gevallen. Onder meer Michael Valgren lag erbij. Nadat Lidl-Trek met Pedersen nog een verrassings-aanval had geprobeerd, haalde een uitgedund peloton de leiders terug.

Van een echte lead-out was in de slotfase geen sprake meer, maar Quick Step kreeg toch nog een treintje op de rails voor Jakobsen. Die had de aanvalsgolf in de finale knap overleefd en kon zich opmaken voor een spurt. De lead-out was genoeg om de Nederlander met gemak naar de zege te leiden.

Uitslag etappe 2 Ronde van Denemarken 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws