Jakobsen snel de bus in na verpeste kans in Brugge-De Panne, ploeggenoten spreken van 'miscommunicatie' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen snel de bus in na verpeste kans in Brugge-De Panne, ploeggenoten spreken van 'miscommunicatie'

Jakobsen snel de bus in na verpeste kans in Brugge-De Panne, ploeggenoten spreken van 'miscommunicatie'

Met vier man bij de eerste twaalf, maar geen overwinning: de nabespreking van Classic Brugge-De Panne bij Soudal-Quick Step zal een interessante zijn. Fabio Jakobsen wenste na afloop niet direct te reageren, maar In de Leiderstrui legde het oor wel te luister bij Bert Van Lerberghe en Yves Lampaert.

Hét cruciale moment van de koers op ongeveer vijftien kilometer van de finish: Lampaert, de uiteindelijke nummer drie, trekt de koers open met de uiteindelijke nummers één en twee in zijn spoor: de sprinters Jasper Philipsen en Olav Kooij. Arnaud Démare, op dat moment vierde in de rij, moet een gat laten dat vervolgens enkel nog door Frederik Frison (Lotto-Dstny) gedicht wordt.

‘We wilden met de volledige ploeg de bocht indraaien en dan doortrekken, maar ze zaten waarschijnlijk ietsjes te ver. Dat was de miserie', verklaarde Lampaert die move na afloop. 'Door een beetje miscommunicatie zitten we inderdaad een beetje te ver op die smalle baan, daar waren we niet mee. Yves ging op dat moment, maar Philipsen pakte over terwijl wij net te ver zaten', analyseerde Van Lerberghe.

Lampaert en Van Lerberghe in koor: 'Het is niet gemakkelijk'

Philipsen en Kooij grepen die mogelijkheid met beide handen aan, terwijl Lampaert in een lastig parket kwam te zitten. 'Ik wilde geen schifting maken, dat deed Philipsen. Het waren Philipsen en Kooij die vervolgens door deden, waarna ik een klein beetje meedraaide. Dan wordt het een beetje de kas opvreten...', gaf de hardrijder aan.

'We probeerden het toe te rijden, maar de rest deed niet mee', concludeerde Van Lerberghe vanuit de twaalfkoppige achtervolgende groep met ook Davide Ballerini en dus Jakobsen. 'Het was niet de bedoeling dat Yves weg zou rijden, het was de bedoeling dat we voor Fabio gingen rijden. Dat was onze beste kans, denk ik. Ik heb verder ook niet met Fabio gesproken, maar we wisten wel dat het een slechte situatie was voor ons. Er waren twee rappe mannen mee van voren, die Yves normaal niet kon kloppen.'

Yves Lampaert zat in Brugge-De Panne in een lastig parket met sprinters Jasper Philipsen en Olav Kooij
Yves Lampaert zat in Brugge-De Panne in een lastig parket met sprinters Jasper Philipsen en Olav Kooij

Uiteindelijk was het dus Lampaert die voor de zege mocht sprinten. 'Je hoopt dat Philipsen en Kooij teveel energie zouden verspillen in de ontsnapping en dat je zelf nog ietsjes over kon houden, maar iedereen peinst dat je gaat. Ze zaten iedere keer te kijken en dan weet je: ofwel gok je op je sprint, ofwel je demarreert en bent klaar. Ze weten dat je komt, maar ja, het is…’, laat Lampaert de aanwezige pers het zelf invullen.

Van Lerberghe stelde zijn maat wel nog op het gemak. 'Dat is koers, het is niet allemaal gemakkelijk. We wisten dat het voor ons het beste was geweest als het werd dichtgereden, maar de rest had denk ik ook vrede met een vijfde plaats. Yves heeft ook zijn best gedaan, het was een moeilijke situatie', aldus de ervaren lead-out-man.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws