Jan Polanc hangt zijn racefiets aan de haak: 'Natuurlijk niet de manier waarop ik wilde stoppen' Wielrennen
Wielrennen

Jan Polanc hangt zijn racefiets aan de haak: 'Natuurlijk niet de manier waarop ik wilde stoppen'

Jan Polanc hangt zijn racefiets aan de haak: 'Natuurlijk niet de manier waarop ik wilde stoppen'

Jan Polanc (UAE Team Emirates) beëindigt per direct zijn carrière als profwielrenner. Dat weet het Sloveense sportmedium Sportklub te melden. De 32-jarige land- en ploeggenoot van Tadej Pogacar kampt al langere tijd met gezondheidskwalen en kwam als gevolg daarvan in 2023 nog niet in actie.

Polanc wist in 2022 de Trofeo Laigueglia te winnen. Bovendien mocht de ex-Lampre-Merida-renner twee keer een rit in de Giro d'Italia bijschrijven op zijn palmares (in 2017 en 2015). Polanc kwam na de Gran Piemonte 2022, die op 6 oktober werd verreden en waarin er een DNF'je achter zijn naam verscheen, niet meer in actie. Hartproblemen bleken daar debet aan.

'Het team stond aan mijn kant en hielp me de antwoorden te vinden en de juiste beslissingen te nemen', aldus Polanc

Onderzoeken toonden aan dat er afwijkingen in de werking van het hart waren. Daardoor zou het onveilig worden om het sportieve pad voort te zetten. De onregelmatigheden zijn van dien aard dat nu definitief is besloten dat het voortzetten van een professionele wielercarrière een te groot risico zou opleveren.

'Dit is natuurlijk niet de manier waarop ik mijn wielercarrière had willen beëindigen, maar als ik erop terugkijk, ben ik heel tevreden en gelukkig. Allereerst wil ik het team en alle doktoren bedanken die me in dit proces hebben geholpen. Er zijn veel onderzoeken achter de rug. Het team stond aan mijn kant en hielp me de antwoorden te vinden en de juiste beslissingen te nemen', luidt het relaas van de hoofdpersoon in kwestie. 'Speciale dank gaat ook uit naar mijn familie en vrienden, die gedurende deze tijd heel dicht bij me waren en me gedurende mijn hele carrière hebben gesteund, zowel in goede als in slechte tijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws