Van Avermaet weet na vier jaar weer wat winnen is: 'Er komt veel emotie bij kijken bij deze zege' Wielrennen
Wielrennen

Van Avermaet weet na vier jaar weer wat winnen is: 'Er komt veel emotie bij kijken bij deze zege'

Van Avermaet weet na vier jaar weer wat winnen is: 'Er komt veel emotie bij kijken bij deze zege'

Waar bij de mannen de Giro d'Italia en bij de vrouwen de Ronde van het Baskenland in volle gang bezig waren, werd er in het weekend van 13 en 14 mei ook in Frankrijk gekoerst. Op zaterdag schreef Paul Penhoët de Tour du Finistère op zijn naam, waarna op zondag Greg Van Avermaet na vier jaar droogte in de Boucles de l’Aulne weer wist wat winnen betekent.

Op de ploegsite van zijn broodheer AG2R Citroën Team kijkt Van Avermaet terug op zijn eerste zege in lange tijd. 'Ik ben enorm gelukkig. Er komt veel emotie kijken bij deze overwinning. Winnen is een heel speciaal gevoel en het is lang geleden dat ik nog eens mijn armen in de lucht mocht steken. Dit is waar we allemaal op uit zijn als we beginnen met koersen', jubelt de inmiddels 37-jarige Vlaming.

Van Avermaet wil nog een paar goede resultaten bijeen fietsen vooraleer hij definitief zijn fiets aan de wilgen hangt

Van Avermaet is aan zijn laatste jaar als profwielrenner bezig. Een overwinning in zijn afscheidsjaar is dus extra bijzonder voor de man die zich in 2016 tot olympisch kampioen kroonde. 'Bastien (Tronchon, red.) zat lang van voren. In de finale viel Clément (Venturini, red.) stevig aan, waardoor alles op een lint kwam. Dat was perfect voor mij. Op een finish als deze kan ik nog steeds grote dingen doen', refereert de winnaar van talloze klassiekers aan de punchy finale.

'Ik heb nog een paar wedstrijden voordat ik stop en ik wil nog resultaten behalen. Dit geeft me vertrouwen. Volgende week rijd ik de Vierdaagse van Duinkerke', doet Van Avermaet ook al een deel van zijn planning uit de doeken. In de Vierdaagse van Duinkerke stuit Van Avermaet onder meer op Peter Sagan, met wie hij in het verleden meermaals spannende duels in de voorjaarsklassiekers heeft uitgevochten. Ook mannen als Olav Kooij, Arnaud De Lie en Tim Merlier staan aan het vertrek van 'de Vierdaagse', die opvallenderwijs uit zes ritten bestaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws