Jarige Kelderman rijdt goede Koninginnenrit in Catalonië: ‘Voelde mij beter dan woensdag’ Wielrennen
Wielrennen

Jarige Kelderman rijdt goede Koninginnenrit in Catalonië: ‘Voelde mij beter dan woensdag’

Jarige Kelderman rijdt goede Koninginnenrit in Catalonië: ‘Voelde mij beter dan woensdag’

BORA-hansgrohe beleefde een goede dag in de Ronde van Catalonië. De strategie was om agressief te rijden en een zet te doen met Lennard Kämna. ‘Terwijl we tegelijkertijd de positie van Wilco Kelderman in het klassement probeerden te behouden of te verbeteren’, liet sportdirecteur Christian Pömer na afloop op de teamwebsite weten.

‘We wisten dat INEOS ook een grote inspanning zou leveren om de race onder controle te houden om hun positie te verdedigen. We wilden een renner hebben in de ontsnapping van de dag en Ide Schelling was onze eerste optie, maar helaas reed hij lek en miste hij de zet. Lennard haalde wel de grote vluchtgroep. Toen we zagen dat INEOS hen een voordeel van maximaal 3.30 minuten gunde, dachten we dat hij een kans zou krijgen. Hij ging op een solo-aanval in de voorlaatste klim, een moedige zet, maar te vroeg. Misschien de combinatie van zijn gretigheid en jeugd.

'Ik ben blij met mijn benen en dit gevoel'

Wilco Kelderman

Kelderman bleef op zijn dertigste verjaardag de hele tijd bij de kleine klassementsgroep. Tot aan de finish hield hij dat vol. De Nederlander werd achtste in de dagresultaten en staat nu vijfde in het klassement. ‘Het was eigenlijk een goede dag voor het team, met Lennard voorop. Helaas trok INEOS erg hard door in het peloton en gaf hem niet echt genoeg ruimte. In de finale voelde ik mijzelf goed, beter dan gisteren, dus ik kon in de kopgroep blijven zitten. Ik ben blij met mijn benen en dit gevoel.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws