Jason Tesson klopt onder meer Bram Welten in eerste etappe Boucles de la Mayenne Wielrennen
Wielrennen

Jason Tesson klopt onder meer Bram Welten in eerste etappe Boucles de la Mayenne

Jason Tesson klopt onder meer Bram Welten in eerste etappe Boucles de la Mayenne

James Tesson (Auber 93) heeft in Andouilé de eerste etappe van de Franse wedstrijd Boucles de la Mayenne op zijn naam geschreven. De rappe Fransman hield onder meer Bram Welten af.

Vroeg in de rit nam een kopgroep de benen. Joey Rosskopf (Human Powered Health), Linsday De Vylder (SportVlaanderen-Baloise), Angel Madrado (Burgos-BH), Arjen Livyns (Bingoal Pauwels Sauces WB), Mäel Guegan (U Nantes) en Eugenio Sánchez (Equipo Kern Pharma) waren de zes namen.

Enkele sterke jongens dus, wat ook het peloton in de oren had geknoopt. De grote Franse ploegen gaven de mannen niet al te veel ruimte en met nog enkele kilometers te gaan werd de sterk rijdende Rosskopf als laatste ingerekend door het peloton. Een massasprint leek onafwendbaar.

Wetende dat er nog enkele listige hupjes waren in de finale, nestelden de renners met klassementsambities en hun ploegen zich vooraan. B&B Hotels en AG2R Citroën Team waren de meest actieve ploegen, maar in de laatste twee kilometer kwamen ook UAE-Team Emirates, Groupama FDJ en Uno-X naar voren.

Bij het ingaan van de slotkilometer pakte Groupama-FDJ de kop, maar sprinter Welten zat niet direct in het wiel. Het liep nog aardig omhoog, dus dit bleek de juiste keuze. Op tweehonderd meter van de finish ging Welten aan, maar hij werd geremonteerd door de sterke Tesson.

Uitslag etappe 1 Boucles de la Mayenne


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws