Sivakov: 'Vingegaard en Visma kruipen vanaf begin Tour al in slachtofferrol', Deen: 'Ik ben het slachtoffer' Wielrennen
Wielrennen

Sivakov: 'Vingegaard en Visma kruipen vanaf begin Tour al in slachtofferrol', Deen: 'Ik ben het slachtoffer'

Sivakov: 'Vingegaard en Visma kruipen vanaf begin Tour al in slachtofferrol', Deen: 'Ik ben het slachtoffer'

De langverwachte strijd tussen Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) en Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike) kwam woensdag tot een kookpunt in de Tour de France. Richting Le Lioren kruisten de twee de degens, waarbij de Deen toch wel verrassend als winnaar uit de hoek kwam. Bij de ploeg uit de Emiraten zorgde het voor een wrange nasmaak, maar zeker ook voor nóg meer motivatie.

Pogacar zette zijn mannen de gehele dag op kop in het Centraal Massief. Nils Politt en Tim Wellens deden circa honderd kilometer lang hun kopbeurten op het vlakke, waarna Marc Soler en Pavel Sivakov het overnamen. 'We wilden het zwaar maken voor de lastigste beklimming van de dag, daarom reden we zo hard tempo', legde die laatste na afloop uit.

'Tadej wist dat hij daar tijd kon pakken, maar ook in de afdaling', duidt Sivakov. 'Jonas was echter heel sterk en kon terugkeren. Ze zijn vanaf het begin van de Tour de France al een beetje in de slachtofferrol gekropen, maar daar gaan wij niet echt in mee. We hebben nu maar weer gezien dat hij een geduchte tegenstander wordt voor geel.'

'Wij zijn er niet door verbaasd, want hij heeft de Tour twee jaar gewonnen. We hadden graag tijd gepakt, maar het is wat het is', aldus Sivakov na afloop van de elfde rit namens UAE-Team Emirates voor de camera van Cyclism'Actu.

Lees verder onder de video.

Vingegaard: 'Ik ben het slachtoffer'

Vingegaard reageerde op de persconferentie na afloop van de rit op de uitspraak van Sivakov. 'Ik speel het slachtoffer omdat ik het slachtoffer ben. Ik heb maar anderhalve maand kunnen trainen op een manier die je trainen kan noemen', doelde hij op zijn herstel na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland. 'Eerlijk gezegd kan ik zelf niet geloven hoe ik dit niveau ooit heb kunnen halen. Ik denk niet dat veel mensen in mijn situatie aan de start van de Tour hadden gestaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws