Jay Vine doorbreekt radiostilte na knieblessure: 'Vooruit kijken naar een hopelijk magische lente' Wielrennen
Wielrennen

Jay Vine doorbreekt radiostilte na knieblessure: 'Vooruit kijken naar een hopelijk magische lente'

Jay Vine doorbreekt radiostilte na knieblessure: 'Vooruit kijken naar een hopelijk magische lente'

Jay Vine heeft op Instagram een medische update gegeven. De klimmer van UAE-Team Emirates moest de UAE Tour verlaten met een knieblessure, waar hij nog steeds niet volledig van hersteld is.

'De afgelopen weken is er wat radiostilte geweest', begint de Australiër zijn verhaal. 'Het voelt alsof we een beetje in de loopgraven hebben gezeten met een knieblessure, het niet finishen van de UAE Tour en nog wat proeven voor de moraal na zo'n goede seizoensstart. Al bij al komen we er nu doorheen, waardoor we weer vooruit kunnen kijken naar een hopelijk magische lente.'

Januari was althans een goede maand voor Vine, die het Australisch kampioenschap tijdrijden en de Tour Down Under op zijn naam schreef. Nadien trok hij samen met Adam Yates als kopman naar de voor zijn ploeg belangrijke UAE Tour, maar daar moest hij na drie dagen opgeven met knieklachten.

Vine weet nog niet wanneer hij weer kan koersen

Vine, die aangeeft in de tussentijd verhuisd te zijn, is inmiddels weer voorzichtig begonnen met trainen. 'Na drie weken welles-nietes kan ik nu weer fietsen. Ik heb een aantal gemakkelijke indoor trainingen gedaan, samen met uitgebreide fysiotherapie. Hopelijk kan ik tegen het einde van deze week weer buiten trainen. We houden in de gaten hoe het met de knie gaat en hopelijk kan ik binnenkort bekendmaken wanneer ik weer wil gaan koersen. Op dit moment focus ik mij op de blessure.'

De Australiër is niet de enige van UAE-Team Emirates die met een blessure een beetje in het ongewisse zit. Juan Ayuso kampt al anderhalve maand met een peesblessure en ook hij weet nog niet wanneer hij weer aan wedstrijden kan denken. 'Juan zit nog altijd met ongemak. Hij traint, maar als de intensiteit toeneemt heeft hij pijn. We weten niet precies wat er met hem aan de hand is', vertelde manager Joxean Matxin Fernandez woensdag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws