Jonas Vingegaard: 'Ik ben blij met onze 1-2-3, maar nog blijer dat het Sepp Kuss is die wint' Wielrennen
Wielrennen

Jonas Vingegaard: 'Ik ben blij met onze 1-2-3, maar nog blijer dat het Sepp Kuss is die wint'

Jonas Vingegaard: 'Ik ben blij met onze 1-2-3, maar nog blijer dat het Sepp Kuss is die wint'

Jonas Vingegaard sluit zondag in Madrid zijn tweede grote ronde van 2023 af. De renner van Jumbo-Visma was in de Tour de France zelf nog glansrijk winnaar, maar zag in de Vuelta a Espana ploeggenoot Sepp Kuss er met de zege vandoor gaan. En dat stemde de man uit Denemarken meer dan tevreden.

Bij het Deense TV2 zette Vingegaard zijn emoties om in woorden. 'Het is fantastisch. Het is moeilijk onder woorden te brengen. Ik ben blij dat we eindigen als nummer één, twee en drie, maar nog blijer dat het Sepp Kuss is die wint. Het is geweldig.'

Dat Jumbo-Visma zó boven de rest uitstak, verbaasde ook Vingegaard. 'Dat hadden we voorheen helemaal niet verwacht. Als slechts één van ons had gewonnen, zouden we ook waanzinnig blij zijn geweest. Het is moeilijk onder woorden te brengen. Het is al vele jaren geleden dat dit gebeurde, en het zal misschien nooit meer gebeuren', beseft hij de historische waarde van dit kunststukje van Jumbo-Visma.

Vingegaard kijkt uit naar slotrit Vuelta in Madrid 

Vingegaard zet nu een punt achter zijn jaar. 'Het is voor ons een historisch seizoen geweest; het was geweldig om er deel van uit te maken', vat hij het successeizoen samen. 'Ik ben trots, op eigenlijk alles. Hier wil ik enorm van genieten en ik kijk dus ook heel erg uit naar zondag, ook omdat we als ploeg het teamklassement hebben gewonnen.'

Leider Kuss moest zichzelf nog wel eens in zijn arm knijpen met het feit dat Vingegaard en ook Primoz Roglic voor hem werkte. 'Dat was eigenlijk iets wat ik me nooit voor had kunnen stellen. Het was heel speciaal om die laatste kilometer vervolgens met hen te kunnen delen, op een relaxte manier in een bergrit. Dat was heel cool, maar is nog niet tot me gekomen, denk ik', liet hij na afloop van rit twintig weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws