Roglic toont brede glimlach: 'Prachtig om te zien hoe Jonas en Sepp mijn rol overnemen' Wielrennen
Wielrennen

Roglic toont brede glimlach: 'Prachtig om te zien hoe Jonas en Sepp mijn rol overnemen'

Roglic toont brede glimlach: 'Prachtig om te zien hoe Jonas en Sepp mijn rol overnemen'

Primoz Roglic staat zondag in Madrid met twee ploegmaats op het eindpodium van de Vuelta a España. Achter Sepp Kuss en Jonas Vingegaard is de derde plek voor de Sloveen, die de Vuelta in het verleden al driemaal wist te winnen. Na afloop overheerst vanzelfsprekend de blijdschap bij Roglic.

'Het is prachtig, crazy', zegt Roglic met een brede glimlach over de grootste prestatie van zijn ploeg Jumbo-Visma. Hij grapt en grolt vervolgens op typische wijze, als hij de vraag van de NOS of het de laatste week af en toe zwaar was krijgt toegeworpen. 'Soms rijden we best snel, toch? We hebben het gedaan zoals gepland, dikverdiend.'

Na de etappe naar de Angliru besloot Jumbo-Visma de kaart Kuss te trekken voor de eindzege. De Amerikaan speelde inmiddels in vele grote ronden een belangrijke rol bij de eindzeges van zowel Roglic als Vingegaard. De ploeg zag de eindwinst in de Vuelta als een gepaste manier om Kuss terug te betalen. Roglic had aanvankelijk wat twijfels over die keuze, maar schaarde zich uiteindelijk wel vol achter de keuze van het team.

Roglic superblij met ontwikkeling van Vingegaard en Kuss

'Als ik erop terugkijk, is het prachtig om te zien hoe jongens als Jonas en Sepp zich ontwikkelen en mijn rol overnemen. Het is prachtig om te zien, ik ben superblij', besluit Roglic, die in de jaren 2019, 2020, 2021 dus de Vuelta zelf won. Eerder dit jaar won de 33-jarige renner voor het eerst de Giro d'Italia. Enkel de Ronde van Frankrijk ontbreekt vooralsnog op zijn palmares. In 2020 kwam hij er dichtbij. Hij werd destijds op de voorlaatste dag in een tijdrit door zijn landgenoot Tadej Pogacar uit de gele trui gereden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws