Kuss vond binnenkomen met Vingegaard en Roglic speciaal, maar niet hét meest speciale moment van zijn dag Wielrennen
Wielrennen

Kuss vond binnenkomen met Vingegaard en Roglic speciaal, maar niet hét meest speciale moment van zijn dag

Kuss vond binnenkomen met Vingegaard en Roglic speciaal, maar niet hét meest speciale moment van zijn dag

Als drie musketiers kwamen ze over de meet, in de bergen nabij Madrid. Het Jumbo-Visma-trio Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic hield de Vuelta ook in de voorlaatste rit in een greep, waardoor de Amerikaan uiteindelijk de rit kon winnen. En dat zorgde voor opluchting, blijdschap en zo veel meer.

'Ik ben zo opgelucht. Momenteel ben ik nog herstellende van die laatste klim, maar we zijn er bijna', zei hij één dag voor de slotrit in Madrid. 'Dit was voor deze etappe de situatie die we wilden. De jongens controleerden de ontsnapping perfect, daar moet ik ze voor bedanken. Robert Gesink en Dylan van Baarle reden negentig procent van de rit op kop, maar alsnog was het een lange, zware dag. Ik moet mijn hoed afnemen voor hem, ze zijn geweldig', dankte Kuss zijn Nederlandse ploeggenoten, die veel werk voor hem verrichtten in deze Vuelta.

Kuss over speciale momenten met ploeggenoten en familie

'Attila Valter nam het vervolgens over voor die laatste klim, waarna Primoz het overnam', ging Kuss het rijtje verder af. 'Op het vlakke kwam ook Jonas erbij, dat was eigenlijk iets wat ik me nooit voor had kunnen stellen. Het was heel speciaal om die laatste kilometer vervolgens met hen te kunnen delen, op een relaxte manier in een bergrit. Dat was heel cool, maar is nog niet tot me gekomen, denk ik.'

Na de etappe viel Kuss in de armen van zijn familie. 'Dat was nog het meest bijzondere moment van allemaal, om dit met hen te kunnen delen. Daar draait het uiteindelijk allemaal om', aldus de dolgelukkige man uit Durango, Verenigde Staten, die na de rit ook nog gepakt werd op camera toen hij tegen Roglic en Vingegaard 'Never Again!' zei, waarschijnlijk refererend naar de stress die bij deze Vuelta en het kopman zijn kwam kijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws