Jorgenson gedwongen tot 'paar weken totale rust' door gescheurde hamstring na val met Kruijswijk Wielrennen
Wielrennen

Jorgenson gedwongen tot 'paar weken totale rust' door gescheurde hamstring na val met Kruijswijk

Jorgenson gedwongen tot 'paar weken totale rust' door gescheurde hamstring na val met Kruijswijk

Matteo Jorgenson moet een paar weken langs de kant staan. De Amerikaanse wielrenner van Movistar Team heeft zijn hamstring gescheurd in de tweede rit van Parijs-Nice, waar hij samen met Steven Kruijswijk tegen de grond ging in de finale van die waaieretappe.

Jorgenson reed nog enkele dagen door met die blessure, ondanks dat hij er last van had. Sterker nog, hij reed zichzelf in de door Brandon McNulty gewonnen rit nog terug in het klassement en ook de witte trui. 'Nu weet ik dat dat een vergissing was', sipt Jorgenson via Instagram. 'Een MRI heeft inmiddels bevestigd dat ik enkele weken rust moet nemen doordat ik mijn hamstring heb gescheurd op de myotendineuze kruising.' Uiteindelijk gaf Jorgenson voorafgaand aan de slotrit op.

De Amerikaan is 'erg ontdaan' door dit nieuws. 'Ik had fysiek een heel hoog niveau en een geweldige start van het jaar', doelt hij op onder meer zijn vierde plek in de Tour de la Provence. 'Ik zal hard werken bij de fysio om terug te keren op dit niveau, maar het medisch team roept op om eerst enkele weken totale rust te nemen. Vanaf dat moment kijken we weer vooruit.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws