Jumbo-Visma vindt bevestiging voor bergritten: 'Laten zien dat we klaar zijn voor wat komt' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma vindt bevestiging voor bergritten: 'Laten zien dat we klaar zijn voor wat komt'

Jumbo-Visma vindt bevestiging voor bergritten: 'Laten zien dat we klaar zijn voor wat komt'

Jumbo-Visma hield zich in de vierde etappe van de Giro d’Italia afzijdig in de strijd om de ontsnapping. De ploeg zag vervolgens dat kopman Primoz Roglic zonder problemen in de groep met favorieten binnenkwam. Koen Bouwman won de sprint van die groep en eindigde als zevende.

Dat er lange en harde strijd was om mee te zitten met de ontsnapping, verraste Bouwman niet, zo vertelt hij op de ploegsite. ‘Als je vandaag mee zat, dan kon je voor de rit en de roze trui gaan. Het was hollen en stilstaan, want er was animo van heel veel renners. Het was een typische zware Giro-rit.’

‘En toch was het een supermooie rit’, gaat de winnaar van een soortgelijke etappe in 2022 verder. ‘Het was voor iedereen afzien, eigenlijk de gehele etappe. In de finale zaten Sepp (Kuss, red.) en ik nog goed bij Primoz, dus daar kunnen we tevreden mee zijn. Primoz voelde zich prima, maar het was vooral een dag om goed door te komen. We laten zien dat we klaar zijn voor wat komen gaat’, klinkt Bouwman vol vertrouwen.

Reef: 'Kunnen met veel vetrouwen naar de komende bergetappes'

Ploegleider Marc Reef sprak soortgelijk woorden als Bouwman. ‘De langverwachte strijd voor de vlucht van de dag kwam er ook. Daarin hielden wij ons afzijdig, maar het viel nooit stil. We hebben Primoz altijd goed van voren gehouden.’

Op de laatste beklimming maakte INEOS Grenadiers tempo, maar echte aanvallen kwamen er niet. ‘Ik denk dat iedere ploeg die rijdt voor een klassement deze situatie wel prima vond. Het was ook een beetje aftasten van hoe goed iedereen is. We zaten er in de grote groep met Koen, Sepp en Primoz goed bij. We hebben als team laten zien dat we goed in orde zijn. De komende bergetappes kunnen wij met veel vertrouwen ingaan, besluit Reef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws