Jumbo-Visma drukt verse transfergeruchten rond Roglic nogmaals de kop in: 'Hij is onze koning' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma drukt verse transfergeruchten rond Roglic nogmaals de kop in: 'Hij is onze koning'

Jumbo-Visma drukt verse transfergeruchten rond Roglic nogmaals de kop in: 'Hij is onze koning'

Primoz Roglic gaat helemaal nergens heen, als we Jumbo-Visma mogen geloven. Directeur Richard Plugge werd zaterdag in de Vuelta a España geconfronteerd met verse transfergeruchten rond de Sloveen, die bij Jumbo-Visma nog een contract heeft tot het einde van 2025.

Roglic rijdt al z'n hele wielercarrière bij de Nederlandse ploeg, maar de afgelopen weken werden (betrouwbare en minder betrouwbare) geruchten de wereld ingeslingerd, met Lidl-Trek, Movistar en INEOS Grenadiers als mogelijk nieuwe bestemmingen voor de klimmer. Die ontpopte zich bij Jumbo-Visma tot absolute leider in de rittenkoersen, maar werd de afgelopen twee jaar ook meer en meer overvleugeld door Jonas Vingegaard en in de Vuelta nu zelfs door Sepp Kuss.

Jumbo-Visma claimt dat niemand zich heeft gemeld voor Roglic

Volgens Plugge denkt zijn ploeg er echter niet aan om Roglic te laten vertrekken. En dat is natuurlijk niet zonder reden, na een waanzinnig goed 2023. 'Niemand heeft zich gemeld. Roglic is onze koning en dat zal zo blijven. Hij heeft dit jaar iedere rittenkoers gewonnen waarin hij startte, waarom zou ik hem laten gaan? Als ploegen geïnteresseerd zijn, dan kan hij op mijn deur kloppen. Maar dat is nu nog niet het geval. Het is moeilijk om de koning te laten gaan.'

Plugge vervolgt zijn lofzang: 'Als je het vergelijkt met voetbal, dan is Primoz de man die de meeste doelpunten maakt voor ons team, samen met Jonas. Als hij weggaat, missen we veel doelpunten en dus zullen we iemand anders moeten vinden die hetzelfde kan. Maar die zijn er niet zoveel. Ik kan niks met dingen die mogelijk kunnen gebeuren, we zien wel waar deze discussies toe leiden. We hebben grote sterren in de ploeg, met ook Wout van Aert en Olav Kooij in het team. Daar zijn we dus wel aan gewend, om dat te managen. Dat wordt deze winter niet opeen een issue.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws