Jumbo-Visma eert Blanco-jaar met tricot voor 2023: 'Eerbetoon aan wat we hebben bereikt' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma eert Blanco-jaar met tricot voor 2023: 'Eerbetoon aan wat we hebben bereikt'

Jumbo-Visma eert Blanco-jaar met tricot voor 2023: 'Eerbetoon aan wat we hebben bereikt'

Jumbo-Visma heeft z'n wieleroutfit voor 2023 bekend gemaakt. De Nederlandse formatie blijft te herkennen aan het geel-zwarte ontwerp, met voor komend seizoen een flinke kwinkslag naar het Blanco-jaar uit 2013. Tien jaar na dato blikt Jumbo-Visma daarmee terug op waar het vandaan komt.

Toen Jumbo-Visma tien jaar geleden nog Blanco Pro Cycling heette, stond de ploeg er heel anders voor. Rabobank was in 2012 vertrokken als hoofdsponsor en de Nederlandse ploeg moest helemaal opnieuw beginnen. Dat deed het zonder sponsor, met Richard Plugge als kersverse algemeen directeur en met de blik op de toekomst. 'We zijn begonnen met een blank vel papier en hebben de ploeg opnieuw uitgevonden. We hebben nu een stevig fundament en gaan bouwen aan de toekomst van de ploeg en het Nederlandse én internationale wielrennen', aldus Plugge.

Tien jaar later hoort Jumbo-Visma bij de beste wielerploegen ter wereld, maar de oorsprong wordt duidelijk niet vergeten. Middels de campagne 'Roots to Rise' heeft het team een shirt ontwikkeld dat verwijst naar het jaar dat er met een zwart-wit-blauw ontwerp werd rondgereden. 'Met een balk in de kleuren blauw, groen, wit, geel en zwart en een badge op de achterkant wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van de Nederlandse ploeg met Blanco, Belkin, Team LottoNL-Jumbo en Team Jumbo-Visma', zo valt te lezen in een persbericht.

Jumbo-Visma brengt eerbetoon aan historie

'Met dit shirt brengen we een eerbetoon aan wat we de afgelopen tien jaar samen hebben bereikt en het is een startpunt voor een verdere groei in de komende tien jaar', zo zegt Plugge. 'We zijn vanaf een nulpunt begonnen en hebben het team opgebouwd tot de ploeg die we nu zijn, met de overwinning van de Tour de France van afgelopen zomer als absoluut hoogtepunt. Met dit shirt brengen we een ode aan onze historie, maar kijken we tegelijkertijd vooral ook weer vooruit naar de toekomst.' Hij verwijst daarmee ook naar de vrouwenploeg en het opleidingsteam, waarmee Jumbo-Visma de afgelopen jaren is begonnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws