Lotto-Dstny laat Giro d'Italia links liggen in 2023 om punten te sprokkelen: 'Een logische keuze' Wielrennen
Wielrennen

Lotto-Dstny laat Giro d'Italia links liggen in 2023 om punten te sprokkelen: 'Een logische keuze'

Lotto-Dstny laat Giro d'Italia links liggen in 2023 om punten te sprokkelen: 'Een logische keuze'

Lotto-Dstny heeft de wildcard voor de Giro d'Italia ingeleverd, zo bevestigt sportief directeur Kurt Van De Wouwer in Het Laatste Nieuws. De Belgische formatie wil in die periode kleinere koersen rijden om punten te sprokkelen, en acht zichzelf niet volwassen genoeg om drie grote rondes in een seizoen te betwisten.

De Belgische ploeg degradeerde aan het eind van 2022 uit de WorldTour, maar kreeg wel wildcards voor alle WorldTour-koersen van 2023. Dit omdat Lotto-Dstny bij de beste twee ProTeams van het nieuwe seizoen hoort. Die wildcards kunnen ingeleverd worden, als de ploeg zelf niet wil rijden. Eerder koos Lotto-Dstny er al voor om de Tour Down Under aan zich voorbij te laten gaan. Dit was een 'bewuste keuze', zo klonk het toen. 'Dat is gedaan om zoveel mogelijk renners aanwezig te kunnen laten zijn op het trainingskamp in januari.'

Intussen zijn daar een aantal extra koersen aan toegevoegd, waaronder de Giro d'Italia. Een koers waar Lotto-Dstny veel successen heeft behaald in het verleden. Caleb Ewan en consorten zullen eveneens niet te zien zijn in Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland. 'Wij hebben nu de luxe om zelf ons programma samen te stellen en gaan daar gebruik van maken. In functie van het puntensysteem willen we in die periode scoren in kleinere koersen. Bovendien is drie grote rondes voor een ploeg met veel jongeren, geen cadeau en willen we honderd procent klaar zijn om een goeie Tour te rijden. Het schrappen van de Giro zien we als een kans om volgend jaar opnieuw recht te hebben op een wildcard voor alle WorldTour-koersen. Een logische keuze', aldus De Wouwer.

Ewan naar de Tour, geen grote ronde voor De Lie

De Tour de France en de Vuelta a España staan wel op het programma van Lotto-Dstny. Sprintkopman Ewan gaat naar alle waarschijnlijkheid naar de Tour de France. Seizoensrevelatie Arnaud De Lie zal opnieuw geen grote ronde rijden, aldus De Wouwer. Over het programma van nieuwkomer Pascal Eenkhoorn is nog niets bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws