Jumbo-Visma en Groenewegen per direct uit elkaar; Team BikeExchange nieuwe ploeg Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma en Groenewegen per direct uit elkaar; Team BikeExchange nieuwe ploeg

Jumbo-Visma en Groenewegen per direct uit elkaar; Team BikeExchange nieuwe ploeg

Redelijk uit het niets: Dylan Groenewegen en Team Jumbo-Visma gaan per direct uit elkaar. De sprinter reed al zes jaar bij de Nederlandse ploeg, waar hij nog een doorlopend contract had. Jumbo-Visma gunt Groenewegen een sportieve stap naar Team BikeExchange, waar hij voor drie jaar tekent.

Via de officiële kanalen legt Jumbo-Visma uit dat de breuk puur en alleen op sportief vlak is ontstaan. 'De Amsterdamse sprinter gaf de teamleiding onlangs te kennen dat hij voor komend seizoen een sportief aantrekkelijk aanbod van een andere ploeg had gekregen. Directeur Richard Plugge is akkoord gegaan met de ontbinding van het contract', zo klinkt het.

'We willen de sportieve ontwikkeling van Dylan, die de ploeg mee op de kaart heeft gezet met onder meer zijn sprintzege op de Champs-Elysées, niet belemmeren. Zijn wens om de grootste koersen te rijden is heel begrijpelijk', zo legt Plugge uit. De directeur van Jumbo-Visma benadrukt dat beide partijen 'een supergoede relatie' hadden en dat het vertrek van de spurtbom dan ook pijn doet.

Tekst gaat verder onder de tweet

Zeeman spreekt van 'onvergetelijke reis', BikeExchange staat klaar

Bij Jumbo-Visma ging de blik de laatste jaren echter op het winnen van de Tour de France, een podium waar Groenewegen ongetwijfeld ook graag wil acteren. 'Team Jumbo-Visma is momenteel misschien wel de beste ploeg die er is. De enige reden dat ik wegga is het sportieve perspectief', zo zegt hij er zelf over. Sportief directeur Merijn Zeeman ziet zijn pupil 'met pijn in het hart' vertrekken. 'Ik snap echter dat hij bij zijn nieuwe ploeg meer sportieve kansen ziet. Daarom gun ik Dylan deze overgang van harte. We hebben samen een onvergetelijke reis beleefd. Dylan zal altijd een speciale plek in mijn hart houden en ik wil hem ook alle geluk en succes toewensen.'

Terwijl bij Jumbo-Visma de blik gericht zal worden op de jonge sprinters Olav Kooij en David Dekker, was het natuurlijk de grote vraag waar Groenewegen dan gaat rijden. Lang hoefden we niet op het antwoord te wachten, want Team BikeExchange maakte zaterdagochtend nog bekend Groenewegen te verwelkomen. Bij de Australische ploeg krijgt Groenewegen de kans om de grootste wedstrijden op de kalender te rijden. Team BikeExchange heeft momenteel geen wereldtopper onder contract staan, als het gaat om de massasprints.

Wedden op Verstappen of Hamilton? Ontvang 1,90 keer je inzet!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws