Update | Cavagna gehavend, Vansevenant rustig na aanrijding: 'Autootje negeerde voorrangsregels' Wielrennen
Wielrennen

Update | Cavagna gehavend, Vansevenant rustig na aanrijding: 'Autootje negeerde voorrangsregels'

Update | Cavagna gehavend, Vansevenant rustig na aanrijding: 'Autootje negeerde voorrangsregels'

(10 december 2021) Twee renners van Deceuninck-Quick-Step hebben het trainingskamp van de ploeg in Calpe moeten verlaten: Mauri Vansevenant en Rémi Cavagna zijn woensdag ten val gekomen en worden op revalideren aangewezen.

De jonge Belg Vansevenant brak zijn duim bij de crash en is inmiddels teruggevlogen naar België. Cavagna heeft zijn L1 ruggenwervel gebroken en wordt verder behandeld in Spanje, waar hij naar alle waarschijnlijkheid maandag geopereerd zal worden. Onderzoeken hebben uitgewezen dat hij geen neurologische schade heeft.

Deceuninck-Quick-Step bedankt in een persbericht dokter Ignacio Muñoz en het ziekenhuis in Valencia voor de hulp en wenst allebei haar renners een spoedig herstel.

Update - 11 december 2021 (09.15 uur): Vansevenant reageert na aanrijding

Mauri Vansevenant is naar eigen zeggen met de schrik vrijgekomen bij de aanrijding van vrijdag in Calpe. De jonge Belg van Deceuninck-Quick-Step vertelt in Het Laatste Nieuws dat hij alleen zijn duim brak, doen hij en Rémi Cavagna werden aangereden door een auto. 'In tegenstelling tot Rémi, valt de schade bij mij al bij al goed mee en moet ik geen ingreep ondergaan.'

Cavagna brak een rugwervel en moet geopereerd worden. Het had volgens Vansevenant allemaal voorkomen kunnen worden. 'We hadden net wat groepsfoto’s genomen in onze nieuwe outfits voor 2022 en reden verder op een licht dalende tweevaksbaan. Plots negeerde een klein autootje de voorrangsregels en kwam het vanuit een zijpad de grote weg opgereden. We moesten alles dichtgooien maar een drietal renners, waaronder Rémi en ik, kon een valpartij niet meer vermijden.'

Wedden op Verstappen of Hamilton? Ontvang 1,90 keer je inzet!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws