Jumbo-Visma en Roglic kennen 'goede generale' richting Vuelta: 'Ben nog wat beter geworden' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma en Roglic kennen 'goede generale' richting Vuelta: 'Ben nog wat beter geworden'

Jumbo-Visma en Roglic kennen 'goede generale' richting Vuelta: 'Ben nog wat beter geworden'

Primoz Roglic trekt boordevol vertrouwen richting de Vuelta a España. De kopman van Jumbo-Visma zette zaterdag de kers op de taart door naast de eindzege ook de slotrit van de Ronde van Burgos naar zich toe te trekken. Eerder won de Sloveen al een bergrit en de ploegentijdrit. 'Het was een genoegen om hier te koersen.'

Op de lastige Lagunas de Neila rekende Roglic in de laatste kilometer af met Adam Yates en Aleksandr Vlasov. 'Ondanks dat het opnieuw een warme dag was, voelde ik me goed. Als ploeg hadden we de etappe steeds onder controle. Uiteindelijk was het aan mij om nog een ultieme inspanning te leveren. Ik ben blij dat ik het op deze manier kon afmaken', klinkt het op de ploegsite tevreden.

'Het was een genoegen om hier te mogen koersen', kijkt Roglic tevreden terug op zijn debuut in Burgos. 'Het was de eerste keer dat ik deelnam aan deze ronde. De toeschouwers langs de weg waren fantastisch. Daarnaast was het goed om deze week wat wedstrijdkilometers in de benen te hebben richting de Vuelta a España. Ik kwam hierheen om nog dat tikkeltje beter te worden en ik denk dat dat gelukt is', ziet Roglic zich in zijn opzet geslaagd.

Reef: 'Tratnik toonde hier een zeer hoog niveau'

Ploegleider Marc Reef spreekt logischerwijs van 'een goede generale repetitie'. 'Het voornaamste doel was om deze week de laatste stappen te zetten richting de Ronde van Spanje en daar zijn we in geslaagd. De temperaturen, het parcours en de manier van koersen zijn vergelijkbaar met wat straks volgt. Ook de renners die de Vuelta zullen betwisten hebben getoond dat ze klaar zijn. Jan (Tratnik, red.) heeft een lange revalidatie achter de rug, maar hij toonde hier een zeer hoog niveau. We winnen de ploegentijdrit, twee etappes en het eindklassement. Daar kunnen we alleen maar tevreden mee zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws