Runner-up Vlasov trekt met vertrouwen naar Vuelta: 'Heel tevreden over mijn conditie' Wielrennen
Wielrennen

Runner-up Vlasov trekt met vertrouwen naar Vuelta: 'Heel tevreden over mijn conditie'

Runner-up Vlasov trekt met vertrouwen naar Vuelta: 'Heel tevreden over mijn conditie'

Aleksandr Vlasov moest in de Ronde van Burgos zijn meerdere erkennen in Primoz Roglic. Desondanks put de Russische klassementsrenner van BORA-hansgrohe veel vertrouwen uit zijn tweede plaats in aanloop naar de Vuelta a España.

'De jongens brachten mij uitstekend naar de voet van de beslissende klim', deelt Vlasov na afloop een compliment uit. Op de Lagunas de Neila kon hij zijn karretje aanhaken bij Primoz Roglic en Adam Yates, maar in de sprint kon hij de twee niet bedreigen. 'Ik had goede benen en het zag er veelbelovend uit. Ik had het gevoel dat ik voor een mooi resultaat kon gaan. Roglic en Yates waren in de sprint bergop echter net dat beetje sneller.'

'Desalniettemin ben ik over mijn rijden deze week zeer te spreken. Ik ben heel tevreden over mijn huidige conditie. Daarnaast ben ik blij met het verdedigen van mijn tweede plaats in het algemeen klassement. Het is een erg sterk resultaat', sluit Vlasov positief gestemd af.

Vlasov moest de Giro d'Italia eerder dit jaar ziek verlaten. Zijn voorbereiding op de Vuelta verloopt alvast voorspoedig. Zo stond Vlasov eind juli al als derde op het podium in de door Remco Evenepoel gewonnen Clasica San Sebastián. In de Ronde van Spanje treft de kopman van BORA-hansgrohe de Belg opnieuw, net zoals Roglic, die in de Burgos de sterkste bleek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws