Jumbo-Visma en Roglic krijgen gevoelige tik: 'Hadden hier niet op gerekend' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma en Roglic krijgen gevoelige tik: 'Hadden hier niet op gerekend'

Jumbo-Visma en Roglic krijgen gevoelige tik: 'Hadden hier niet op gerekend'

Jumbo-Visma nam de zestiende etappe van de Giro d'Italia in handen, maar zag haar kopman Primoz Roglic uiteindelijk tijd verliezen op zijn naaste concurrenten Geraint Thomas en João Almeida.

'Dit is niet waar we op gerekend hadden', baalt ploegleider Marc Reef na afloop tegen Eurosport. 'Maar de situatie is nu eenmaal zo hier aan de finish', vervolgt Reef, die kopman Roglic in totaal 27 seconden op Thomas zag verliezen. 'Het verschil in het klassement is nu 29 seconden. Dat betekent dat er nog veel is om voor te spelen op de zware etappes van donderdag en vrijdag', blijft Reef hoopvol.

Mede door de aanwezigheid van Sepp Kuss kon Roglic de schade beperkt houden. 'Sepp deed geweldig werk', erkent Reef de waarde van de Amerikaan. 'Zonder hem was het gat een beetje groter geweest, al kon Primož ook nog wel een sterke laatste kilometer rijden. Dat we de schade zo beperken met Primož en Sepp is goed.'

Jumbo-Visma controleerde een groot deel van de etappe. Volgens Koen Bouwman was dat niet zozeer om een klap uit te delen in het klassement. 'Het was niet ons plan om de koers te laten ontploffen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws