Herstellende Roglic de rust zelve na tijdsverlies: 'Ben niet de enige die hier aan het koersen is' Wielrennen
Wielrennen

Herstellende Roglic de rust zelve na tijdsverlies: 'Ben niet de enige die hier aan het koersen is'

Herstellende Roglic de rust zelve na tijdsverlies: 'Ben niet de enige die hier aan het koersen is'

Primoz Roglic kreeg in de zestiende etappe van de Giro d'Italia een tik van Geraint Thomas en João Almeida in het klassement. De Sloveen kon zijn twee grootste concurrenten niet volgen in de zware bergetappe. Roglic verloor 25 seconden op de twee en staat nu derde in het klassement.

Na afloop bemachtigde het AD een reactie bij Roglic. De Sloveen reageerde relaxed op het tijdsverlies op Almeida en Thomas. 'Ik ben niet de enige die hier aan het koersen is', lacht Roglic. 'Zoals ik al zei ben ik nog aan het herstellen, maar het gaat okay, huh. Ik ben blij.'

Roglic lag bij dezelfde val, waarbij Tao Geoghegan Hart uitviel. De Sloveen had daarna met name last van zijn linkerheup. 'Natuurlijk had ik graag op honderd procent willen zijn. Maar ik ben er nog steeds, dus ben ik blij', besluit Roglic.

In het klassement blijft Roglic op de derde plek staan, op 29 seconden van Thomas. Almeida staat elf tellen voor de kopman van Jumbo-Visma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws