Jumbo-Visma gokte op Benoot na 'mindere dag' Vingegaard: 'Kent Jonas wel vaker in eendagskoers' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma gokte op Benoot na 'mindere dag' Vingegaard: 'Kent Jonas wel vaker in eendagskoers'

Jumbo-Visma gokte op Benoot na 'mindere dag' Vingegaard: 'Kent Jonas wel vaker in eendagskoers'

Jonas Vingegaard was woensdag de kopman van Jumbo-Visma in de Waalse Pijl, maar de 25-jarige Deen kende volgens ploegleider Grischa Niermann een 'mindere dag'. Daardoor moest Tiesj Benoot de honneurs bij de Nederlandse ploeg waarnemen, maar de Belg kwam niet verder dan een elfde plaats.

Na afloop deden Benoot en Niermann hun verhaal op de ploegsite, waar beiden aangaven dat eigenlijk de kaart Vingegaard werd getrokken. 'We kwamen hier om een resultaat te behalen met Tiesj en Jonas, maar Jonas gaf halverwege de koers aan zich niet optimaal te voelen. Jonas kent wel vaker een mindere dag in een eendagskoers en wellicht ondervond hij nog de naweeën van de afgelopen zware weken', zo geeft Niermann aan.

Door het mindere rijden van Vingegaard, werd Benoot vervolgens de uitgespeelde kopman bij Jumbo-Visma. 'Het team heeft hard gewerkt om Tiesj vervolgens in optimale omstandigheden aan de voet van de Muur van Huy af te zetten', zo laat Niermann weten. 'Tiesj reed een sterke beklimming, maar zakte in de laatste meters wat terug. Het is een resultaat waar we mee kunnen leven, maar we kwamen hier eigenlijk voor een kortere uitslag. Het is ook niet Tiesj zijn specialiteit, want hij is niet de meest explosieve renner.'

Benoot tevreden na elfde plaats: 'Dit is een realistisch resultaat'

De 28-jarige Benoot maakte de voorbije weken indruk met sterke optredens in Dwars door Vlaanderen (tweede) en de Amstel Gold Race (derde), maar vond in de Waalse Pijl niet de wedstrijd waar hij doorgaans om de eerste plekken meespeelt. 'We gokten vandaag eigenlijk op Jonas Vingegaard. We wilden hem uitspelen in de finale, maar hij bleek een mindere dag te hebben. Dit resultaat geeft mij voldoening en het is denk ik een realistisch resultaat. Het geeft hoop richting Luik-Bastenaken-Luik en deze wedstrijd helpt mij en het team in de voorbereiding op de koers van zondag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws