Jumbo-Visma heeft strijdplan nodig om Pogacar te verslaan: 'Anders eindig je als tweede' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma heeft strijdplan nodig om Pogacar te verslaan: 'Anders eindig je als tweede'

Jumbo-Visma heeft strijdplan nodig om Pogacar te verslaan: 'Anders eindig je als tweede'

Tadej Pogacar imponeert momenteel week in week uit met sterke prestaties, maar bij Jumbo-Visma zijn ze nog niet in paniek met het oog op de Tour de France. Ploegleider Merijn Zeeman denkt nog altijd dat zijn ploeg de Sloveense nummer één van de wereld kan kloppen. Al zal dat wel behoorlijk lastig zijn.

Na zijn vierde plek in de Ronde van Vlaanderen doorbrak Pogacar een magische grens van 6000 (!) punten op de UCI World Ranking. Voor hem was er nog geen enkele andere renner die hierin slaagde. Ook Zeeman ziet dat de UAE-coureur ontzettend sterk is, wat aankomende zomer niet anders zal zijn in de Tour de France. Daar zullen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, momenteel actief in de Ronde van het Baskenland, het namens zijn team opnemen tegen Pogacar.

Samenwerking Roglic en Vingegaard

'Als je hem wil verslaan, zul je sterk moeten zijn. Maar ook slim', zo vertelt Zeeman aan VeloNews. 'Iedereen weet dat je met iets anders zal moeten komen als hij aan de race meedoet. Anders zul je tweede eindigen. Als je op het punt komt dat het alleen nog maar op kracht aankomt, zal het erg lastig worden om hem te verslaan. Daarom zou het voor ons moeten werken om meerdere opties te hebben.' Dat ziet hij als een groot voordeel in de zware wedstrijden.

De ploegleider heeft er veel vertrouwen in dat zijn twee kopmannen in de Tour de France goed zullen samenwerken om Pogacar te kunnen verslaan: 'Primoz steekt veel energie in Jonas om hem beter te maken. Ze werken goed samen. Primoz verwelkomt het feit dat hij het leiderschap met zo'n sterk iemand kan delen. Op die manier heeft hij niet alle druk op zijn schouders in de wedstrijden.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news