Jumbo-Visma houdt Tourselectie niet voor niets groot: 'Drie renners met Covid-19 na Noorwegen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma houdt Tourselectie niet voor niets groot: 'Drie renners met Covid-19 na Noorwegen'

Jumbo-Visma houdt Tourselectie niet voor niets groot: 'Drie renners met Covid-19 na Noorwegen'

Jumbo-Visma heeft de Tourselectie voor 2022 nog niet op papier en daar zijn enkele goede redenen voor. De ploeg stelde begin juni al dat alleen Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Wout van Aert zeker zijn en dat er voor de overige vijf plekken wordt gekozen uit een vijver van acht renners. Niet voor niets, bleek maar weer in de Ronde van Noorwegen.

Rohan Dennis, Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Nathan Van Hooydonck, Mike Teunissen, Robert Gesink, Christophe Laporte en Tiesj Benoot maken allemaal nog kans op de Tour de France, zo bevestigt Merijn Zeeman nog maar eens bij Wielerflits. 'Na Zwitserland pakken we alle gegevens erbij. We kijken dan hoe iedereen er fysiek en mentaal voor staat en hoe de groep het beste bij elkaar past met de verschillende karakters', aldus de sportief directeur.

Hetzelfde Wielerflits meldt dat de grotere voorselectie voor de Tour niet alleen uit luxe is gecreëerd. Mike Teunissen, Timo Roosen en Nathan Van Hooydonck zouden naar verluidt een coronabesmetting hebben opgelopen na de Ronde van Noorwegen. Ze reden die ronde alle drie wel uit. Het is na Covid-19 echter wel altijd even afwachten hoe snel renners weer terug in koers kunnen zijn.

Kruijswijk maakt zich weinig zorgen om Tourselectie

Ondertussen koerst Jumbo-Visma ook in het Critérium du Dauphiné en start zondag de Ronde van Zwitserland. De renners zelf lijken zich nog weinig druk te maken over de Tour, als we Steven Kruijswijk in ieder geval mogen geloven. 'Ik voel me goed en ben wel tevreden hoe ik er nu voor sta. Ik ga er vanuit dat ik erbij ga zijn, het is aan mij om te laten zien dat ik de conditie heb voor de Tour. Vooralsnog maak ik me daar niet heel veel zorgen om. De ploeg weet wat ze aan me hebben en ze weten ook dat ik in een ronde groei.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws