Jumbo-Visma-Ier Archie Ryan kan weer voorzichtig aan fietsen gaan denken na lang blessureleed Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-Ier Archie Ryan kan weer voorzichtig aan fietsen gaan denken na lang blessureleed

Jumbo-Visma-Ier Archie Ryan kan weer voorzichtig aan fietsen gaan denken na lang blessureleed

Archie Ryan (Jumbo-Visma Development Team) kan na lang aanhoudend blessureleed weer aan de heropbouw gaan denken. De Ier sukkelde een tijd met een knieblessure, maar inmiddels gloort er licht aan het einde van de tunnel.

'Ik heb best wel een zware tijd achter de rug', laat Ryan weten via de communicatiekanalen van Jumbo-Visma. 'Er zijn weken geweest waarin ik na twintig minuten weer moest terugkeren omdat het toch nog niet lukte om pijnvrij te fietsen. Nu lukt dat wel en kan ik rustig gaan opbouwen.'

Momenteel kan hij tochtjes van één uur maken. 'En dat voelt fantastisch', zegt de man die in 2022 nog een rit bij de profs won in de Ronde van Slowakije. 'Na het seizoen werd ik ziek, waardoor ik langer van de fiets moest blijven dan ik had gehoopt. Toen ik midden november terugkeerde op de fiets, kreeg ik last van mijn knie.'

'Vanaf dat moment was het een hele lange nachtmerrie om de problemen op te lossen. Ik heb veel specialisten gezien, heb veel met mijn fysiotherapeut gewerkt en ben gaan zwemmen om conditie te onderhouden. Ik ben blij dat er nu licht is aan het einde van de tunnel', aldus de 21-jarige Ier.

Ryan is 'heel hongerig om terug te keren'

Ryan weet nog niet exact wanneer hij zijn rentree kan maken. 'Ik ben heel hongerig om terug te keren en toe te werken naar mijn hoogste niveau. Vorig seizoen was echt een goed jaar, hopelijk kan ik dat niveau opnieuw benaderen. Maar voorlopig geniet ik al van dat ene uurtje dat ik op de fiets kan zitten. Ik ben blij dat die nachtmerrie van afgelopen halfjaar achter me ligt', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws