Soudal Quick-Step met Alaphilippe naar Critérium du Dauphiné: 'Grootste doelstelling is ritzege' Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step met Alaphilippe naar Critérium du Dauphiné: 'Grootste doelstelling is ritzege'

Soudal Quick-Step met Alaphilippe naar Critérium du Dauphiné: 'Grootste doelstelling is ritzege'

Soudal Quick-Step heeft als derde ploeg de formatie voor het aankomende Critérium du Dauphiné rond. De Belgische formatie mikt op een uitgebalanceerde ploeg, die vooral voor ritzeges gaat.

'Veel van onze renners beginnen hun voorbereiding richting de Tour de France na de hoogtestage die we net achter de rug hebben', zegt ploegleider Wilfried Peeters. 'Julian Alaphilippe maakt voor het eerst sinds de klassiekers zijn opwachting, terwijl Mauri Vansevenant terug komt van een blessure.'

'Onze grootste doelstelling voor de komende week is een ritzege, waar we met Ethan Vernon iemand voor hebben die snel is na enkele beklimmingen. Daarnaast is Rémi Cavagna gemotiveerd voor de tijdrit, dus we kunnen vertrouwen hebben in onze kansen voor de Dauphiné.'

De selectie van de ploeg van Patrick Lefevere wordt gecompleteerd door Andrea Bagioli, Dries Devenyns en Florian Sénéchal.

Selectie Soudal Quick-Step Critérium du Dauphiné 2023

Julian Alaphilippe
Andrea Bagioli
Rémi Cavagna
Dries Devenyns
Florian Sénéchal
Mauri Vansevenant
Ethan Vernon

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws