Iers Jumbo-Visma-talent Archie Ryan: 'Eigenlijk viel alles dit seizoen op zijn plaats' Wielrennen
Wielrennen

Iers Jumbo-Visma-talent Archie Ryan: 'Eigenlijk viel alles dit seizoen op zijn plaats'

Iers Jumbo-Visma-talent Archie Ryan: 'Eigenlijk viel alles dit seizoen op zijn plaats'

Jumbo-Visma staat de laatste jaren natuurlijk bekend om de talentontwikkeling, waar de jonge Ier Archie Ryan afgelopen seizoen weer één van de voorbeelden van was. De talentvolle klimmer mocht in de Ronde van Slowakije met de grote jongens mee en boekte daar direct zijn eerste profzege.

Daarmee luisterde Ryan zijn debuut bij de proftak van de geel-zwarte ploeg mooi op. 'Het was voor mij een eer om voor de World Tour-ploeg te mogen rijden. Dat is iets dat ik al een paar jaar wilde doen. Aan de start kunnen verschijnen was al mooi. Om dan in een sprint als eerste over de streep komen, is iets dat ik nooit van mijn leven zal vergeten. Het was een hele ervaring', blikt hij daarop terug op de site van de Nederlandse ploeg.

Daarnaast maakte de Ier indruk in de Tour de l'Avenir, waarin hij vierde werd. 'Ik was zeer tevreden over die rittenkoers. Ik wist dat ik het kon, maar het is altijd fijn als dat gevoel bevestigd wordt', zegt hij over die Franse koers.

Ryan blijft hard werken aan klimerskwaliteiten bij Jumbo-Visma

Jumbo-Visma weet Ryan op de juiste manier te ontwikkelen, zo beaamt hij. 'Ik ben vaker in koers en dat heeft me geholpen in mijn ontwikkeling. Mijn lichaam kan het aantal trainingen steeds beter aan en ik ben al een tijdje blessurevrij. Ik moet het team bedanken voor de hulp die ze mij geboden hebben', stelt hij. 'k ben absoluut een klimmer. Het is een van mijn beste kwaliteiten en we blijven daar hard aan werken met de ploeg, in training en in wedstrijden.'

Komend jaar zal hij opnieuw onderdeel zijn van de beloftentak van Jumbo-Visma. 'Ik hoop eigenlijk een vergelijkbaar seizoen te draaien als afgelopen seizoen. Ik wil gebruik maken van de kansen die ik krijg. Hopelijk zit er een overwinning in een algemeen klassement in en daarnaast hoop ik ervaring op te doen in verschillende wedstrijden met de World Tour-ploeg', blikt hij kort vooruit op 2023.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws