Jumbo-Visma komt natte en koude dag goed door: 'Zondag leent zich wel voor verschuivingen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma komt natte en koude dag goed door: 'Zondag leent zich wel voor verschuivingen'

Jumbo-Visma komt natte en koude dag goed door: 'Zondag leent zich wel voor verschuivingen'

Het was een vertrouwd beeld tijdens de veertiende etappe van de Giro d'Italia: renners gekleed in regenjacks. Jumbo-Visma haalde de regenkleding weer massaal van stal en kwam de etappe zonder kleurscheuren door.

'Het was weer een koude en natte dag”, vertelt ploegleider Marc Reef op de ploegsite. 'We hebben ons goed gekleed en de gehele dag in een goede positie gezet. Op die manier zijn we de dag goed doorgekomen. We zijn blij dat het vandaag niet is uitgedraaid op een massasprint, want dat had een hoop nervositeit met zich meegebracht.'

Dat INEOS Grenadiers de roze trui afstond aan een vluchter, zag Jumbo-Visma niet zozeer aankomen. 'Op voorhand verwachtten we niet dat de roze trui vandaag van schouders zou wisselen. Gedurende de dag werd dat scenario alsmaar realistischer. Nu zal een ander team de controle gaan nemen in de koers. FDJ zal alles in het werk stellen om de roze trui te verdedigen', aldus Reef.

Reef: 'We weten allemaal dat de slotweek uiteindelijk beslissend zal worden'

Zondag vervolgen de renners met een etappe die veel weg heeft van de Ronde van Lombardije. 'Het parcours van morgen leent zich wel voor verschuivingen in het klassement. Tot nu toe hebben de klassementsmannen elkaar, los van de tijdritten, pas een keer echt getest. Het hangt van veel factoren af hoe de etappe van morgen gaat verlopen. We weten allemaal dat de slotweek uiteindelijk beslissend zal worden', besluit Reef.

Primoz Roglic zakte door de coup van Armirail naar de derde plek in het algemeen klassement, op 1.43 minuut van de Fransman. Zijn achterstand op Geraint Thomas is ongewijzigd. Die bedraagt twee seconden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws