Van der Poel kiest voor Belgische route richting Tour de France, normaliter ook NK Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel kiest voor Belgische route richting Tour de France, normaliter ook NK

Van der Poel kiest voor Belgische route richting Tour de France, normaliter ook NK

Mathieu van der Poel rijdt in juni geen Ronde van Zwitserland in aanloop naar de Tour de France. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck heeft de plannen gewijzigd en zal in de maand juni vooral in België actief zijn. Het NK behoort ook nog tot de mogelijkheden, laat zijn ploeg weten.

Van der Poel staat aan het begin van een hoogtestage in het Franse La Plagne. 'De komende drie weken gaan we ons in La Plagne voorbereiden op de Tour de France. Dan is het sowieso goed daarna nog een aantal koersen in te lassen om wat wedstrijdritme op te doen', vertelt Van der Poel in een persbericht.

Van der Poel: 'Gaan zien wat we voor elkaar kunnen betekenen'

De alleskunner zal zijn wedstrijdritme opdoen in België. 'Ik ben verheugd dat ik dat nog een keer in eigen land kan doen. Zowel Dwars door het Hageland (10 juni, red.) als de Baloise Belgium Tour (14-18 juni, red.) zijn wedstrijden die me aanspreken. Met mijn achtergrond uit het veldrijden moet ik in Dwars door het Hageland wel een rol van betekenis kunnen spelen.'

'In de Baloise Belgium Tour vind ik een aantal jongens uit onze Tourselectie terug, waaronder Jasper Philipsen. We gaan zien wat we voor elkaar kunnen betekenen', besluit Van der Poel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws