Jumbo-Visma maakt verpletterende indruk in Europa: 'Videogame, ongezien in het moderne tijdperk' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma maakt verpletterende indruk in Europa: 'Videogame, ongezien in het moderne tijdperk'

Jumbo-Visma maakt verpletterende indruk in Europa: 'Videogame, ongezien in het moderne tijdperk'

Jumbo-Visma heeft de wielerwereld vrijdag nog maar eens weten te verbazen. De Nederlandse ploeg, al het hele jaar heer en meester in de rittenkoersen, voegde in de Vuelta a Espana nog een extra sausje toe door in de koninginnenrit richting de Col du Tourmalet op één, twee en drie te eindigen.

Na berenwerk van Robert Gesink fladderde Jonas Vingegaard op de verjaardag van zijn dochter weg van de concurrentie, waarna Sepp Kuss in de laatste twee kilometer de overige klassementsrenners ook nog achter zich liet. Primoz Roglic maakte het feestje compleet door een snelle slotkilometer uit zijn mouw te schudden en plek drie op te eisen.

Nederland kijkt met mond open naar Jumbo-Visma, Belgen richten zich op Evenepoel

Zowel binnen als buiten de landsgrenzen maakte deze tentoonspreiding van kracht van de Nederlandse formatie indruk. Het AD heeft het over een nieuwe dimensie. 'In de Tour de France van de afgelopen jaren liet Jumbo al masterclasses wielrennen zien. Met de befaamde rit naar de Col du Granon als tastbaar voorbeeld. Deze Vuelta-etappe komt met stip binnen in het rijtje Jumbo-demonstraties.' Soortgelijke woorden bij De Telegraaf. 'De ploeg hoefde zich niet eens maximaal in te spannen om de belangrijkste rivaal het nekschot toe te dienen. De dertiende etappe van de Ronde van Spanje mondde uit in een slagveld, met Remco Evenepoel als het grootste slachtoffer.'

Jumbo-Visma maakt verpletterende indruk in Europa: 'Videogame, ongezien in het moderne tijdperk'

In België hadden ze uiteraard vooral oog voor de inzinking van Evenepoel, die niemand echt aan zag komen. 'Hij wilde voor de tweede keer de Vuelta winnen. Dat gaat niet lukken. En dat heeft nog niets te maken met de vermeende inferioriteit van zijn ploeg of de superioriteit van Jumbo-Visma. Vingegaard, Roglic of toch Kuss? Wie wint de Vuelta?', aldus HLN. Het Nieuwsblad zocht naar antwoorden. ' De versie-Evenepoel die we op de Aubisque te zien kregen, was zelfs geen schim, geen flauw afkooksel van de Evenepoel die we nu al twee jaar overal zien. Zo aberrant.'

Gemengde reacties in Spanje, Frankrijk en Italië

In Spanje was de toon wat terneergeslagen, misschien omdat Jumbo-Visma ook Juan Ayuso en Enric Mas afhield? 'Het beste team domineert, op en naast de weg. En dat gebeurt helaas. Ze neutraliseren etappes na valpartijen in de regen', gaan ze bij Marca terug naar het openingsweekeinde. 'Kun je je voorstellen dat Fernando Alonso in een bocht van de Formule 1 stopt omdat Max Verstappen van de baan gaat? Het is niet hetzelfde, maar wel vergelijkbaar. Dat gebeurde ook in deze Vuelta. Jumbo-Visma wilde de koers stil leggen, de tijden neutraliseren... en iedereen luisterde ernaar. En nu beslissen ze ook wie het rood zal dragen in Madrid.'

Jumbo-Visma maakt verpletterende indruk in Europa: 'Videogame, ongezien in het moderne tijdperk'

De Franse sportkrant L'Equipe zag dat Jumbo-Visma de woorden in daden heeft omgezet. 'Het was een machtsvertoon, waarbij de Jumbo-armada de rest van het peloton verpletterde en de moreel van anderen kon beschadigen. Ze hebben de Vuelta inmiddels wel weten te omarmen', trekken zij nog voor de derde week van de Vuelta hun conclusies.

Tot slot de Italianen, waar La Gazzetta dello Sport dacht dat het naar een videogame zat te kijken. 'Het schijnbare gemak waarmee het Jumbo-Visma-trio de Tourmalet opreed... In het moderne tijdperk hebben we nog niet zo'n dominantie gezien, zelfs niet door Sky', zijn ze van mening in het Land van de Laars, waar Roglic het bal opende door de Giro op zijn naam te schrijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws