Lefevere ziet 'nieuwe realiteit' voor Evenepoel: 'Dat is hem eigenlijk nooit gegund geweest' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere ziet 'nieuwe realiteit' voor Evenepoel: 'Dat is hem eigenlijk nooit gegund geweest'

Lefevere ziet 'nieuwe realiteit' voor Evenepoel: 'Dat is hem eigenlijk nooit gegund geweest'

De dertiende rit van de Vuelta a Espana 2023 zal de geschiedenisboeken ingaan als een heuse plottwist. Jumbo-Visma maakte richting de Col du Tourmalet korte metten met de concurrentie door met drie man sterk de Vuelta naar zich toe te trekken, terwijl grote concurrent Remco Evenepoel 27 minuten toe moest geven door een offday.

Diens ploegbaas Patrick Lefevere zal het met lede ogen aan hebben gezien. 'Op de Aubisque wist ik wel direct hoe laat het was. Remco heeft niet echt een pokerface op de fiets en ondertussen kan ik zijn mimiek tamelijk goed lezen. Ik zag hetzelfde gezicht dat ik ook in de Giro zag na de tijdrit', haalt hij in zijn Het Nieuwsblad-column herinneringen op aan de Ronde van Italië, toen Evenepoel uiteindelijk ziek bleek.

'Tot nader order spreken we gewoon over een offday. En dat overkomt de besten', beschermt Lefevere zijn poulain. ' Het gebeurt zelden of nooit dat hij naast een doel grijpt. In deze Vuelta dus wel. So be it. Ik ga passen voor grote conclusies of analyses en ik hoop dat de buitenwereld dat ook doet. Kan Remco zich in deze Vuelta nog herzetten? Geen flauw idee', stelt Lefevere. 'Als hij gezond opstaat, stapt hij wel in een nieuwe realiteit: koersen met het idee ‘alles kan, niets moet.’ Dat is Remco eigenlijk nog nooit gegund geweest.'

Lefevere: 'Spankracht Vuelta is tot nader order weg'

Ondertussen trok Jumbo-Visma dus de Vuelta naar zich toe. 'De spankracht van de Vuelta is tot nader order weg. Ik zie op Twitter dat daar allerhande insinuaties bij horen, maar ik doe niet mee. Eerst en vooral: Sepp Kuss, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard komen allesbehalve uit het niks. Ik ben sowieso niet de man die zich vragen stelt bij een collectieve dominantie. Naast vermogen, VO2Max en wat weet ik nog allemaal hangt succes in wielrennen gelukkig ook af van dat soort onmeetbare, ontrainbare mentale mechanismen. Winnen doet altijd nog vaker winnen', schrijft de man die met zijn ploeg dergelijke kunstjes vaak flikte in het voorjaar in zijn column.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws