'Sweet worries' voor Roglic en Jumbo-Visma in Vuelta: 'Bijna jammer dat er nog zoveel ritten zijn' Wielrennen
Wielrennen

'Sweet worries' voor Roglic en Jumbo-Visma in Vuelta: 'Bijna jammer dat er nog zoveel ritten zijn'

'Sweet worries' voor Roglic en Jumbo-Visma in Vuelta: 'Bijna jammer dat er nog zoveel ritten zijn'

Jonas Vingegaard op één, Sepp Kuss op twee en Primoz Roglic op drie: beter kon het niet op de Col du Tourmalet voor Jumbo-Visma. De stoot die de ploeg uithaalde in de Vuelta a Espana zorgde voor blijdschap, ook bij nummer drie Roglic.

'Je hoopt altijd op het beste resultaat, maar dit was wel heel goed. Het is bijna jammer genoeg komen er nog zoveel ritten aan', zei de Sloveen van Jumbo-Visma met een kwinkslag tegenover onder meer Eurosport. 'We zijn zeker goed bezig. Dit was ook het plan, dat was heel goed uitgevoerd.' Vingegaard viel van ver aan, waarna achtereenvolgens Kuss en Roglic in de slotfase met sterke demarrages de overige podiumplaatsen op wisten te eisen op de top van de Tourmalet.

Roglic zag Evenepoel niet lossen

Dat Remco Evenepoel richting de Tourmalet 27 minuten moest toegeven, was een vroege opsteker voor de mannen van Jumbo-Visma. Op die manier stond hun belangrijkste concurrent al buitenspel. 'Ik heb hem eigenlijk niet echt gezien, dus ik weet niet wat er precies gebeurd is. 'Ik kreeg de informatie dat hij gelost werd, en het was niet de beste dag om problemen te hebben. Het ging heel hard.'

'Ik ben niet verbaasd door Sepp, hij is nog steeds aan het vliegen in zijn derde grote ronde van het jaar. Chapeau voor hem, dit is dikverdiend', stelde Roglic. 'Hij is nu bijna een concurrent, dat zijn we niet gewoon. We zitten pas net in de bergen, maar het zijn sweet worries voor de ploeg', verwoordt Roglic de interne 'concurrentiestrijd' met Vingegaard en Kuss.

Zaterdag staat de volgende Pyreneeënrit op de rol in de Vuelta a Espana, die mogelijk nog zwaarder is dan de eerste. Jumbo-Visma staat momenteel ook op één, twee en drie in de algemene rangschikking, dus de Nederlandse formatie zal vermoedelijk opnieuw de touwtjes in handen hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws