Jumbo-Visma met Van Aert als leider in Luik-Bastenaken-Luik: 'Hij heeft er veel zin in' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma met Van Aert als leider in Luik-Bastenaken-Luik: 'Hij heeft er veel zin in'

Jumbo-Visma met Van Aert als leider in Luik-Bastenaken-Luik: 'Hij heeft er veel zin in'

Jumbo-Visma heeft haar selectie voor de laatste klassieker van het voorjaar, Luik-Bastenaken-Luik, bekendgemaakt. Wout van Aert is zoals verwacht de kopman, daar Tiesj Benoot en Jonas Vingegaard ook ver zouden moeten kunnen komen in de finale. Verder doen ook klimmers Sam Oomen en Sepp Kuss mee.

Van Aert miste door een coronabesmetting meerdere klassiekers, maar keerde in Parijs-Roubaix ijzersterk terug met een tweede plek. Hij sluit zijn voorjaar nu af met Luik-Bastenaken-Luik. 'Het komt nu zo uit dat alles past en hij dan toch hier aan de start kan staan in goede vorm. Wout kan in elke klassieker een rol spelen, zeker ook hier in Luik. Hij heeft al op verschillende vlakken prachtige dingen laten zien. Wout is een speciaal iemand, als hij zich ergens aan zet, is hij nooit veraf', aldus ploegleider Frans Maassen op de ploegsite.

Waar de ploeg de verwachtingen voor Parijs-Roubaix nog laag hield door de Belg in een dienende rol te plaatsen, is het voor Luik-Bastenaken-Luik duidelijk dat Van Aert dé leider is. Toch ziet Maassen hem niet als één van de topfavorieten. 'Voor mij is er met Pogacar één topfavoriet en daarachter zijn er nog een vijftien andere favorieten, waar Wout ook bij is. Hij heeft al een machtig voorjaar gereden. Hopelijk kan hij dat zondag mooi afsluiten.' De aanwezigheid van Van Aert geeft volgens Maassen de ploeg alvast een positieve impuls. 'Wout heeft er veel zin in en dat is mooi om te zien. Het doet ook zijn ploegmakkers extra opleven. Je staat twee keer zo sterk met zo’n leider in de ploeg.'

Naast Van Aert mag van Benoot ook het nodige worden verwacht. Hij werd dit seizoen al derde in de Amstel Gold Race en kwam woensdag als elfde boven op de Muur van Hoei in de Waalse Pijl. Verder nemen namens Jumbo-Visma ook Vingegaard, Kuss, Oomen, Jos van Emden en Timo Roosen deel aan Luik-Bastenaken-Luik.

Selectie Jumbo-Visma Luik-Bastenaken-Luik 2022

Wout van Aert
Tiesj Benoot

Jonas Vingegaard
Jos van Emden
Sam Oomen
Sepp Kuss
Timo Roosen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws