Team DSM onthult selectie voor Giro d'Italia: Arensman, Bardet en Bol blikvangers Wielrennen
Wielrennen

Team DSM onthult selectie voor Giro d'Italia: Arensman, Bardet en Bol blikvangers

Team DSM onthult selectie voor Giro d'Italia: Arensman, Bardet en Bol blikvangers

Team DSM heeft vrijdagavond haar selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. De Italiaanse grote ronde gaat 6 mei van start in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. DSM speelt Romain Bardet uit voor het klassement, met onder andere de talentvolle Thymen Arensman als ondersteuning. Ook mikt de ploeg op de sprints met Cees Bol en Alberto Dainese.

DSM maakt van het algemeen klassement haar prioriteit voor de Giro. Bardet is de kopman. Vorig jaar eindigde hij als zevende. De vooruitzichten zijn alvast goed. De Fransman wist na een reeks van korte klasseringen op de slotdag van de Tour of the Alps de eindzege te bemachtigen. Bardet kan in de bergen rekenen op ondersteuning van Thymen Arensman - die met een derde plek in de Tour of the Alps eveneens liet zien in goede vorm te verkeren. Chris Hamilton, Martijn Tusveld en Bardet zijn landgenoot Romain Combaud vervolledigen de ondersteuning bergop.

Naast het klassement wil DSM ook werk maken van de sprintetappes. Bol en Dainese zijn daarvoor de speerpunten. Nico Denz, die de selectie compleet maakt, lijkt op voorhand hun meest voornaamste helper.

Selectie Team DSM Giro d'Italia 2022

Romain Bardet
Thymen Arensman
Cees Bol
Alberto Dainese
Chris Hamilton
Romian Combaud
Martijn Tusveld
Nico Denz


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws