Jumbo-Visma met zes Nederlanders naar Benelux Tour: 'Geeft speciaal gevoel' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma met zes Nederlanders naar Benelux Tour: 'Geeft speciaal gevoel'

Jumbo-Visma met zes Nederlanders naar Benelux Tour: 'Geeft speciaal gevoel'

Jumbo-Visma hoopt in de Benelux Tour van komende week zowel mee te kunnen strijden om de dagzeges als voor het algemeen klassement. Arthur van Dongen, ploegleider van dienst, is overtuigd van de krachten van de selectie: 'We kijken dus met vertrouwen uit naar deze race.'

De Nederlandse formatie komt aan de start met onder meer Dylan Groenewegen. Hij zal het de speerpunt van de ploeg vormen in de massasprints. Daarnaast maakt de ploeg middels Tom Dumoulin, Jos van Emden en Edoardo Affini een goede kans op de zege in de tijdrit. Hoewel de verschillen hier waarschijnlijk klein zullen zijn, denkt Van Dongen dat hier belangrijke tijd gewonnen kan worden: 'Dit soort races worden altijd een secondenspel.' De uiteindelijke winnaar van de race zal volgens Van Dongen een 'all-rounder' zijn.

Daarnaast benoemt Van Dongen op de ploegwebsite nog het belang van deze wedstrijd voor een Nederlandse ploeg als Jumbo-Visma. 'We hebben behoorlijk wat Nederlandse renners binnen de selectie, dus geeft het een speciaal gevoel om hier in Nederland en België te rijden', geeft hij aan. Onder hen valt Timo Roosen, die zijn nationale driekleur hier kan showen. Mike Teunissen en Olav Kooij vervolledigen de selectie.

Selectie Jumbo-Visma voor Benelux Tour 2021

Edoardo Affini
Tom Dumoulin
Jos van Emden
Dylan Groenewegen
Olav Kooij
Timo Roosen
Mike Teunissen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws