Jumbo-Visma-parel Staune Mittet wil na Giro ook Tour de l'Avenir winnen; Graat en Strand Hagenes ook present Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-parel Staune Mittet wil na Giro ook Tour de l'Avenir winnen; Graat en Strand Hagenes ook present

Jumbo-Visma-parel Staune Mittet wil na Giro ook Tour de l'Avenir winnen; Graat en Strand Hagenes ook present

Terwijl de spotlights gericht zijn op Primoz Roglic en Jonas Vingegaard voor de Vuelta a España, gaat Jumbo-Visma in de schaduw ook voor eindwinst in een andere rittenkoers, al is die wel voor landenteams. De 21-jarige Noor Johannes Staune-Mittet hoopt na de Giro Next Gen ook de Tour de l'Avenir te winnen, vertelt hij in een persbericht. Dat moet dan gebeuren namens Noorwegen.

De Tour de l'Avenir wordt ook de De Ronde van de Toekomst genoemd, simpelweg omdat de renners op de erelijst het vrijwel allemaal hebben geschopt tot de wereldtop in de WorldTour. Sinds 2010 waren het Nairo Quintana, Esteban Chaves, Warren Barguil, Rubén Fernandez, Miguel Ángel López, Marc Soler, David Gaudu, Egan Bernal, Tadej Pogacar, Tobias Foss en Tobias Halland Johannessen die wonnen. Vorig jaar zegevierde Cian Uijtdebroeks, het talent van BORA-hansgrohe.

Staune-Mittet zou zich dolgraag in dat rijtje voegen. De grote belofte kampte na de Giro Next Gen wel met ziekte in de Czech Tour, maar is daar op tijd van hersteld. 'Ik heb een kleine week geworsteld, waarna ik in de aanloop naar de Tour de l’Avenir goed heb kunnen trainen. Helaas moest ik wel de wereldkampioenschappen laten schieten. Toch is er geen enkele reden om me zorgen te maken over mijn vorm. Ik heb ontzettend veel zin om te gaan koersen. Mijn seizoen is tot nu toe zeer succesvol geweest, maar ik ben nog steeds hongerig.'

Jumbo-Visma met veel talenten in Tour de l'Avenir

Wat heet: in de Czech Tour won Staune-Mittet een rit en hij was dit jaar ook al de sterkste in de Giro del Belvedere. In de Tour de l'Avenir ligt de eerste echte test bergop op dag zes, met aankomst op Col de la Loze. Hij kan dus in de wedstrijd groeien. 'Natuurlijk moet je uit de problemen blijven, maar het biedt de mogelijkheid om in het ritme te komen. Nadien moeten we op dag drie een sterke ploegentijdrit afwerken. Het absolute zwaartepunt moet dan echter nog komen.'

In de bergen wil Staune-Mittet huishouden, zoals hij dat in de Giro ook deed. Daar won hij de koninginnenrit met aankomst op de Stelvio. 'Ik denk dat deze koers, samen met de Giro Next Gen en het WK, één van de sterkste deelnemersvelden in het beloftencircuit kent. Als je wilt winnen, moet je echt kwaliteit leveren', zo stelt hij. Jumbo-Visma speelt naast Staune-Mittet ook Tijmen Graat, Loe van Belle, Jesse Kramer (Nederland), Colby Simmons (Verenigde Staten), Archie Ryan (Ierland) en Per Strand Hagenes (Noorwegen) uit in de beloftenkoers, die van 20 tot en met 27 augustus wordt verreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws