Jumbo-Visma presenteert Tourploeg; Rohan Dennis niet bij de acht namen Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma presenteert Tourploeg; Rohan Dennis niet bij de acht namen

Jumbo-Visma presenteert Tourploeg; Rohan Dennis niet bij de acht namen

Jumbo-Visma heeft als eerste ploeg de selectie voor de Ronde van Frankrijk rond. Wout van Aert, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard zijn de kopmannen van het Nederlandse team, waar Rohan Dennis ontbreekt.

'We hebben uiteenlopende ambities, dus we hebben gekozen voor renners die op verschillende terreinen het best uit de voeten kunnen', is de uitleg van ploegleider Merijn Zeeman. 'We moeten onze kopmannen veilig door de eerste hectische week loodsen, maar ook in staat zijn om het de andere Tour-favorieten in de bergen moeilijk te maken.'

'Daarnaast verdient Wout voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui. Deze selectie is fit en in onze ogen in staat om onze ambities het best na te jagen', vervolgt Zeeman. In het Critérium du Dauphiné verliep het proefexamen alvast goed; Roglic en Vingegaard werden daar één en twee, Van Aert pakte het groen.

Geen Rohan Dennis bij Jumbo-Visma

Rohan Dennis is de meest opvallende naam die niet aanwezig is in de selectie. De Australiër kampte in de Ronde van Zwitserland met maagproblemen en is door de ploeg niet voldoende fit geacht voor de Tour. Nathan Van Hooydonck lijkt zijn vervanger te zijn. Ook Mike Teunissen en Robert Gesink zijn buiten de boot gevallen.

Sepp Kuss en Steven Kruijswijk (de enige Nederlander) moeten voor de nodige ondersteuning bergop zorgen, terwijl Van Hooydonck samen met Christophe Laporte de man van het vlakke lijkt te zijn. Tiesj Benoot is het tactisch brein en de man van alle terreinen.

Zeeman gaf in gesprek met VeloNews aan dat hij denkt dat corona nog steeds invloed gaat hebben op de Tour. 'Het is moeilijk om de juiste dingen te doen', vertelde de ploegleider. Ik verwacht een zeer moeilijke Tour de France. De realiteit is dat COVID echt terug is. Er gaat 100 procent impact zijn op die wedstrijd, daar ben ik zeker van', aldus de sportief directeur.

Selectie Jumbo-Visma Tour de France 2022

Wout van Aert
Primoz Roglic
Jonas Vingegaard
Sepp Kuss
Steven Kruijswijk
Christophe Laporte
Tiesj Benoot
Nathan Van Hooydonck


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws