Brand hoeft niet te sprinten na schuiver Faulkner: 'Technische finale in mijn voordeel' Wielrennen
Wielrennen

Brand hoeft niet te sprinten na schuiver Faulkner: 'Technische finale in mijn voordeel'

Brand hoeft niet te sprinten na schuiver Faulkner: 'Technische finale in mijn voordeel'

Lucinda Brand wist in de stromende regen én na een lange aanval de eindzege in de Ronde van Zwitserland op haar naam te schrijven. In een technische finale nam ze het voortouw, waarna klassementsleidster Kristen Faulkner ten val kwam: 'Ik wist dat ik daar een enorm voordeel zou hebben.'

Brand en Faulkner stonden voorafgaand aan de laatste etappe van de rittenkoers slechts vier seconden van elkaar in het klassement. De Nederlandse probeerde met een lange aanval, in de afdaling voorafgaand aan de slotklim, de Amerikaanse onder druk te zetten. En met succes, want ze begon met een mooie voorsprong aan de slotklim. Toch kon Faulkner dat verschil in het verdere verloop van de etappe goedmaken. 'Toen ze begon te rijden en het verschil wel erg snel minder werd, was ik er vrij zeker van dat ze zou terugkeren', klinkt het bij haar na afloop van de rit.

De uiteindelijke winnares van de rit probeerde vervolgens niet gelost te worden bij de sterk klimmende geletruidraagster. 'Ik wist hoe technisch de finish was en dat ik daar een enorm voordeel zou hebben', legt ze uit. 'Ik moest eraan blijven hangen tot we hier aankwamen en gelukkig pakte dat goed uit.' Brand won uiteindelijk zonder ervoor te hoeven sprinten, daar Faulkner in de finale onderuit schoof in een kletsnatte bocht.

Faulkner complimenteert Brand

Faulkner blijft na afloop van de rit nuchter rond het voor haar pijnlijke verloop van de finale, zo is te zien bij Cycling Pro Net. Ze complimenteert haar concurrente door te stellen dat Brand deze rit de sterkste was. 'Ik ben weliswaar teleurgesteld dat ik het niet met haar heb kunnen uitvechten op de streep, maar ik ben verder nog wel blij met mijn prestatie in de afdaling. Mijn daalkunsten zijn kennelijk een stuk beter dan ze een jaar geleden waren.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws