Kruijswijk enige Nederlander in Tourselectie Jumbo-Visma: 'Kijk al uit naar Alpe d'Huez' Wielrennen
Wielrennen

Kruijswijk enige Nederlander in Tourselectie Jumbo-Visma: 'Kijk al uit naar Alpe d'Huez'

Kruijswijk enige Nederlander in Tourselectie Jumbo-Visma: 'Kijk al uit naar Alpe d'Huez'

Steven Kruijswijk is dit jaar de enige Nederlander in de Tour de France-selectie van Team Jumbo-Visma. De Brabander heeft al veel zin in de ronde: 'In het bijzonder de etappe naar Alpe d'Huez. Dat is een mythische beklimming.'

Het is inmiddels alweer de zevende keer in zijn carrière dat Kruijswijk aan de start van de Franse grote ronde staat. 'Ieder jaar kijk ik er weer naar uit', zo valt te lezen op de website van de Nederlandse wielerploeg. 'Iedere deelname is weer bijzonder. Ik heb zin om met dit team mee te doen en om bij te dragen aan onze gezamenlijke ambities.' De ploeg richt zich dit jaar op de gele trui met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, terwijl Wout van Aert voor het groen gaat.

Kruijswijk kijkt uit naar Alpe d'Huez

Met een podiumplek in het verleden heeft Kruijswijk inmiddels wel al genoeg bewezen dat hij in de bergen een goede kracht kan zijn voor het team. Hij zal daarom een van de belangrijkste pionnen bergop zijn. 'Ik kijk al uit naar de etappe naar Alpe d'Huez', laat hij optekenen. 'Dat is een mythische beklimmingen, waar ik mooie en minder mooie herinneringen aan heb. Zo'n berg naar boven rijden met al het publiek is gewoon altijd speciaal. Zeker als je vooraan rijdt in de wedstrijd.'

Kruijswijk probeerde in 2018 met een lange solo een overwinning te boeken op de 'Nederlandse berg', maar die rit werd uiteindelijk gewonnen door geletruidrager Geraint Thomas. Dit jaar wordt de bijna veertien kilometer lange beklimming verreden in de twaalfde etappe van de ronde. Die dag is Alpe d'Huez het slotstuk van een rit met onder meer ook de Galibier en Croix de Fer op het programma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws