Jumbo-Visma-renner Michel Hessmann wacht dopingschorsing na positieve B-staal Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-renner Michel Hessmann wacht dopingschorsing na positieve B-staal

Jumbo-Visma-renner Michel Hessmann wacht dopingschorsing na positieve B-staal

Michel Hessmann heeft na zijn A-staal ook een positieve B-staal afgelegd, zo meldt de Duitse krant Badische Zeitung. De 22-jarige renner van Jumbo-Visma wacht zo een lange schorsing door de overtreding van de dopingwetgeving. De Duitse renner werd eerder al op non-actief gezet, nadat hij tijdens een controle buiten koers in juni positief getest had op het middel diureticum.

Het B-staal bevestigde het A-staal, zo meldt het Nationaal Duits Antidopingagentschap (Nada). Volgens Eva Bunthoff, perschef van Nada, voldoende bewijs om dopinggebruik aan te kunnen tonen. Voor verdere info van Nada over de specifieke stof blijft het voorlopig wachten.

Het middel diureticum is een vochtafdrijvend middel dat de afgifte van water door de nieren bevordert. Daardoor moet je vaker langs het toilet passeren. Het staat op de anti-dopinglijst omdat deze zogenoemde plaspillen vaak worden gebruikt om dopinggebruik te maskeren. Direct prestatiebevorderend werken ze niet.

Het Duits Openbaar Ministerie startte eind augustus al een vooronderzoek naar de renner van Jumbo-Visma en er werd toen ook een huiszoeking uitgevoerd bij de jonge Duitser. 'Tijdens die actie troffen officieren van de staatspolitie Baden-Württemberg geen dopingmiddelen aan, maar werden zogenoemde gegevensdragers in beslag genomen die momenteel nader worden bekeken, verklaarde de NOS toen.

In Duitsland wordt dopinggebruik bij sporters strafrechtelijk vervolgd worden. Ze kunnen namelijk een maximale celstraf van drie jaar en een geldboete krijgen. Vooralsnog is er geen enkele Duitse atleet vanwege het gebruik van verboden middelen in de cel beland, in Nederland wordt dopinggebruik niet als strafrechtelijk vergrijp beschouwd.

Ondanks het feit dat de Duitser al in augustus door Jumbo-Visma op non-actief gezet werd, stak ploegleider Merijn Zeeman de jonge renner een hart onder de riem. 'De mens Michel is voor ons net zo belangrijk. Als mens verdient hij onze steun. Vergis je niet, dit gaat om een 22-jarige atleet, zijn hele wereld is compleet ingestort. Ook dat mentale gedeelte houden we in de gaten', vertelde Zeeman toen aan Trouw.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news