Jumbo-Visma rustig na plaagstootje Pogacar: 'Met 180 kilometer te gaan rijd je nergens heen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma rustig na plaagstootje Pogacar: 'Met 180 kilometer te gaan rijd je nergens heen'

Jumbo-Visma rustig na plaagstootje Pogacar: 'Met 180 kilometer te gaan rijd je nergens heen'

Bij Jumbo-Visma is men niet echt onder de indruk geraakt van het plaagstootje dat Tadej Pogacar in de veertiende etappe uitdeelde. De Sloveen ging vroeg in de etappe al eens op de pedalen staan, op het moment dat Jonas Vingegaard wat verder weg zat. Jumbo-Visma loste het uiteindelijk op.

'Het was een enorm zware etappe, met een verwacht scenario. We hadden niet verwacht dat Pogacar zelf zou springen, maar wel dat we vol aan de bak moesten. Uiteindelijk pakken we goed de controle en werd het een gevecht van voren en van achteren', zo stelt ploegleider Frans Maassen bij de NOS. Dat Pogacar in de slotklim Vingegaard niet kon lossen, deed Maassen goed. 'Ze zaten volgens mij allebei op de limiet en deden niets voor elkaar onder. Het was een gelijke strijd. Hij zag er goed uit en het was zaak om strak in het wiel te blijven bij hem. Ze wilden elkaar er ongetwijfeld af rijden, maar die twee gaan het elkaar nog lastig maken.'

Steven Kruijswijk maakte de aanval van Pogacar niet van dichtbij mee, maar zag dat het goed was. 'Toen Pogacar aanviel, zat ik niet van voren, maar de ploeg had het goed onder controle. Het was in zo'n etappe alle hens aan dek vanuit de start en uiteindelijk konden we de renners laten rijden die we wilden laten rijden.' Of zoals Wout van Aert het stellig zegt: 'Het is altijd oorlog in zo'n etappe, maar ook onze concurrenten probeerden mee te zitten. Het was een beetje chaos en hij probeerde het. Het was echter nog ver en we waren er alert bij. Hij rijdt nergens naartoe met 180 kilometer te gaan, maar het was wel een stevig startje. Het blijft opletten, zeker', zegt ook hij bij de NOS.

Vingegaard maakte 'een klein foutje'

Vingegaard was al net zo min onder de indruk van de chaotische veertiende rit. Hij beaamt wel dat hij iets scherper had mogen zijn in de openingsfase. 'Ik verwacht dat Tadej mij bij iedere mogelijkheid aanvalt, dus dat verraste mij niet. Ik maakte alleen een klein foutje en zat wat te ver van achteren. Hij maakte daar gebruik van, waardoor ik een gaatje moest dichten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws