Pogacar overtuigd dat hij Vingegaard kan kraken: 'Niets is onmogelijk' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar overtuigd dat hij Vingegaard kan kraken: 'Niets is onmogelijk'

Pogacar overtuigd dat hij Vingegaard kan kraken: 'Niets is onmogelijk'

In de veertiende etappe van de Tour de France zagen we alvast wat we in de derde week ook veel zullen zien: Tadej Pogacar die Jonas Vingegaard probeert te lossen. Op de steile slotklim versnelde de Sloveen meerdere malen, maar de gele trui volgde met ogenschijnlijk gemak. ‘Niets is onmogelijk’, blijft Pogacar hoopvol over het terugveroveren van de gele trui in de slotweek.

Pogacar liet zich al vroeg in de etappe zien. Hij mengde zich in de strijd om de ontsnapping en zorgde zodoende voor chaos en stress bij Jumbo-Visma. ‘Ik probeerde de sprong naar een grote ontsnapping te maken. Ik wilde de mannen achter mij wat laten stressen’, grapt Pogacar in gesprek met de NOS.

Pogacar kijkt uit naar de Pyreneeën

Op de slotklim naar Mende verhoogden de mannen van Pogacar het tempo om Vingegaard onder de druk te zetten. Pogacar viel vervolgens aan, maar Vingegaard gaf geen krimp. De tweevoudig Tourwinnaar houdt echter vertrouwen: ‘Niets is onmogelijk. Vandaag was een korte steile klim. Ik denk dat ik het in de Pyreneeën- waar het meer open is en de beklimmingen langer – vaker kan proberen.’

Hoewel het Pogacar niet lukte om Vingegaard tijd aan te smeren, zag hij tot zijn vreugde aan de finish dat zijn goede vriend Michael Matthews de etappe had gewonnen. De Australiër was knap de sterkste uit een koogroep van 23 renners. Pogacar feliciteerde hem na afloop met zijn knappe optreden. De twee renners trainen vaak samen in Monaco.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws