Jumbo-Visma-talenten krijgen de kans in Italië: 'Goede resultaten niet belangrijk' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-talenten krijgen de kans in Italië: 'Goede resultaten niet belangrijk'

Jumbo-Visma-talenten krijgen de kans in Italië: 'Goede resultaten niet belangrijk'

Jumbo-Visma komt met een jonge selectie aan de start van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Zij krijgen in de wielerronde de kans om zichzelf te tonen, vertelt ploegleider Marc Reef. De focus ligt daarbij niet op het resultaat.

Vorig jaar wist Jumbo-Visma in dezelfde ronde verschillende successen te boeken. Jonas Vingegaard greep er twee ritzeges én het eindklassement, maar komt niet naar Italië om zijn titel te verdedigen. In plaats van de Deen vaardigt de ploeg een andere Scandinaviër af in de vorm van Tobias Foss. Op papier lijkt hij de renner binnen de ploeg te zijn die hier een goed resultaat zou moeten kunnen rijden, maar dat is niet waar het team zich op zal focussen.

'De jongens moeten een stap zetten in hun persoonlijke ontwikkeling', vertelt Reef op de website van de ploeg. 'Goede resultaten zijn niet belangrijk, maar het zou een mooie bonus zijn als ze goed zouden presteren. Dat schept vertrouwen bij de renner en motiveert de renners om hem heen. Om beter te worden, zullen ze zich als groep moeten ontwikkelen. Het resultaat is dan van ondergeschikt belang.'

Jumbo-Visma geeft talenten de kans

Naast Foss vaardigt de Nederlandse ploeg onder meer Mick van Dijke en Gijs Leemreize af. Koen Bouwman kunnen we met zijn 28 jaar beschouwen als de nestor van het gezelschap. De selectie wordt compleet gemaakt door Loe van Belle en Johannes Staune-Mittet. Zij komen normaal gesproken uit voor de Development-tak van de ploeg.

'De jonge renners kunnen hier finales rijden', vertelt Reef. 'In andere races moeten ze vaak als knecht optreden, maar nu krijgt iedereen de kans om zich te laten zien. Met het oog op de toekomst is het belangrijk dat ze vrijuit kunnen koersen. Het ontwikkelen van talent is een van onze voornaamste doelen. Daarom gaan we naar Italië met een jonge selectie.'

Selectie Jumbo-Visma voor Settimana Internazionale Coppi e Bartali 2022

Mick van Dijke
Koen Bouwman
Gijs Leemreize

Tobias Foss
Loe van Belle
Johannes Staune-Mittet


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws